Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaLa Unió de Consumidors reclama claredat i informació en el cobrament de les bosses de plàstic

La Unió de Consumidors reclama claredat i informació en el cobrament de les bosses de plàstic

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana considera que existeix una gran confusió entre els ciutadans sobre l’aplicació del Reial decret 293/2018 sobre reducció del consum de bosses de plàstic, especialment pel que fa al tipus de borses i al preu que poden cobrar l’establiment per cada tipus de borsa.

El passat 1 de juliol va entrar en vigor la normativa que prohibeix subministrar de forma gratuïta al consumidor bosses de plàstic, a excepció de les borses molt lleugeres i les borses amb una grossària igual o superior a 50 micres amb un percentatge de més del 70% de plàstic reciclat. La resta de les bosses de plàstic que se li faciliten al consumidor quan realitze la seua compra tant en l’establiment com online, li les ha de cobrar al ciutadà, amb preus orientatius que oscil·len entre els 5 a 15 cèntims d’euro en funció de la grossària (expressat en micres) de les borses.

Des de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana considera imprescindible que es duguen a terme campanyes d’informació als ciutadans encaminades a aclarir els dubtes sobre l’aplicació d’aquesta nova normativa. Actualment existeix bastant confusió entre els ciutadans, sent necessari que s’especifique amb informació clara els preus i tipus de borses en el propi establiment.

No obstant això, en opinió de Vicente Inglada, secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana “la mesura més beneficiosa tant per al medi ambient com per a la butxaca del consumidor és portar les nostres bosses de roba, de paper, o el tradicional carro quan anem a realitzar la compra”.

Finalment, la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana lamenta que aquest Reial decret sobre reducció de consum de bosses de plàstic no haguera sigut més ambiciós amb el seu objectiu, prohibint directament les bosses de plàstic o establint les bosses de plàstic de compostatge gratuïtes per al consumidor. En aquest cas en la trasposició de la directiva europea s’ha optat pel cobrament de les bosses de plàstic, sent una vegada més el consumidor el que ha de suportar els costos.

Compartir amb: