Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciConsultori

Tens dubtes sobre l’autoconsum?
Vols passar-te a l’energia solar, però no saps com fer-ho?
Et deixem les preguntes més freqüents i la possibilitat d’enviar-nos els dubtes que et sorgisquen perquè comptes amb informació fiable abans de començar.

Preguntes freqüents

Per què hauria d'invertir en energia solar?

L’energia solar és bona per a tu i per al planeta. Una instal·lació adaptada a les teues necessitats et permetrà estalviar en la factura de la llum, consumint energia neta i renovable. A més, ara pots beneficiar-te d’ajudes. Tens la informacióací.

Puc instal·lar panells solars en el meu habitatge o en la meua empresa?

Sí, és legal i econòmicament viable la instal·lació de plaques/panells solars en llars i empreses destinada a la generació d’energia elèctrica per a l’autoconsum.

Quant em costarà?

El preu d’una instal·lació d’autoconsum depén de diversos factors (tecnologia triada, grandària de la instal·lació, configuració de l’edifici, modalitat d’autoconsum seleccionada…). En funció de l’import de la factura de la llum podem fer la següent estimació: si consumeixes entre 80 i 120 euros al mes, una instal·lació de sis panells solars estaria al voltant de 4.500-6.000 euros. Per a un consum d’entre 120 i 140 euros al mes, el cost estaria 7.000 i 8.500 euros (sense comptar les ajudes vigents de les quals et pots beneficiar).

En instal·lar-me energia solar m'estic desconnectant de la xarxa elèctrica?

No, la instal·lació de panells solars et permet seguir connectat a la xarxa elèctrica. Així, en els moments en els quals la instal·lació produeix poc pel descens de radiació, a la nit o simplement quan tota la demanda d’energia no puga ser coberta per la instal·lació, tindràs subministrament de la xarxa elèctrica, ja que ambdues treballen en paral·lel.

Què succeiria si es va la llum?

En el cas que succeïsca una apagada, l’energia fotovoltaica no podrà subministrar-te energia ja que aquesta depén de la xarxa elèctrica, únicament podràs tindre autonomia si t’instal·les un sistema d’emmagatzematge energètic.

Quins són els passos per a tramitar una instal·lació?

En general no hauràs de preocupar-te de realitzar cap tràmit, ja que les empreses instal·ladores s’encarreguen de redactar la documentació necessària i donar-la d’alta en l’administració corresponent.

On puc informar-me amb garanties?

En https://www.plazaenergia.es/. És una pàgina de AVAESEN, l’associació valenciana d’empreses d’energies renovables i altres tecnologies netes creada amb el suport de la Generalitat.

Formulari de consultes

Completa aquest qüestionari amb la teua consulta o dubte i et contestarem en la major brevetat possible. Gràcies per utilitzar aquest servei de la Unió de Consumidors.