Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaEls consumidors compren productes de proximitat i de temporada durant el COVID19

Els consumidors compren productes de proximitat i de temporada durant el COVID19

Enquesta de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana sobre la Cistella de la compra.

La majoria de la ciutadania, un 92,5% dels entrevistats afirma que ha consumit productes de temporada i un 76,8% manifesta comprar productes de proximitat durant la crisi sanitària. Aquestes són algunes de les conclusions de l’enquesta “Compra de Productes i COVID 19” que ha realitzat la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana a 628 persones consumidores amb l’objectiu de conèixer les modificacions en la composició de la cistella de la compra en la ciutadania durant aquestes setmanes.

Quant als productes que més han incrementat la seua compra, la pràctica totalitat dels entrevistats, un 97,9% afirma que ha augmentat les seues compres en alimentació, li segueix amb un 77,7% els productes de neteja de la llar, un 38,7% productes d’higiene personal, i únicament un 12,6% afirma haver augmentat les seues compres en productes de bellesa i perfumeria.

Dins del sector de l’alimentació, són les fruites i verdures els productes que més han incrementat en la cistella de la compra amb un creixement del 71,7%, seguit de la carnisseria amb un 46,2%, i ja amb percentatges d’increment inferiors al 40% se situen la pescateria amb un 37,1%, fleca amb el 34,5% d’increment, les begudes en general amb el 32,2% i ja, en menor mesura, els lactis amb un 27,6% i finalment les conserves i congelats, totes dues amb un creixement del 25,7%.

En relació al consum de fruita i verdura, mentre que un 58,8% afirmen realitzar un consum mitjà (De 2 a 3 peces de fruita i verdura al dia), un 29,5% realitzen un consum alt (De 4 a 5 peces al dia) i només un 11,3% manifesten consumir només 1 peça al dia o cap.

En el sector de begudes el producte amb major increment durant el confinament és l’aigua mineral amb un 51,6%, seguit amb idèntic percentatge un 42,2% dels lactis i la cervesa. Per davall del 40% se situen, per aquest ordre, el cafè amb un 32,5% d’esments, el vi amb un 26,3%, i els refrescos amb un 23,7%.

Els productes de desinfecció han disparat el seu consum, el 83,0% dels entrevistats afirma que ha consumit en major mesura productes de desinfecció com a lleixiu, amoníac o altres desinfectants. Quant als productes d’higiene personal, el 41,3% ha consumit en major mesura productes com a xampú, desodorant o gel, el 12,2% afirma haver augmentat el consum de tints de pèl i un 8,2% esmenta un altre tipus de productes diferents als anteriors.

Els productes ecològics també han incrementat les seues vendes, ja que la meitat dels enquestats, 52,2% manifesta comprar aquests productes durant el confinament, i d’ells un 19,5% ha incrementat la seua compra.

En definitiva, majoritàriament la ciutadania ha modificat els seus hàbits alimentaris durant el confinament, quasi un 60% dels entrevistats així ho assegura, i d’aquests el 61,9% afirma que és per passar més temps a casa, un 33,6% assegura que compra menjar i beguda que habitualment consumeix fora de casa i un 31,7% afirma que ha optat per una alimentació més saludable.

Vicente Inglada, Secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana ha assenyalat que aquestes dades confirmen que les persones consumidores de la nostra Comunitat han modificat notablement els seus hàbits de consum durant el confinament i assenyala que durant aquest temps la ciutadania, independentment del lloc de compra, ha optat per comprar productes de proximitat i de temporada, a més d’incrementar la compra de productes més saludables. Destaca també, segons*Inglada, que el consumidor comença a ser conscient de la importància dels productes ecològics incorporant-los a la seua cistella de la compra.

Compartir amb: