Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciAccionsObjectiu 12: Consum i producció sostenible

CONSUM I PRODUCCIÓ RESPONSABLE

AMB LA TEUA AJUDA PODEMOS ACONSEGUIR GRANS REPTES. AJUDA’NS A ACONSEGUIR UN CONSUM I UNA PRODUCCIÓ RESPONSABLE

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU pretenen l’adopció de mesures amb les que posar fi a la pobresa, protegir el planeta i garantir que totes les persones gaudisquen de pau i prosperitat. Comporten un esperit de col·laboració i pragmatisme per a triar les millors opcions amb la finalitat de millorar la vida, de manera sostenible, per a les generacions futures. En concret, l’Objectiu 12 dels ODS se centra en garantir models de consum i producció sostenibles, ja siga des del pla empresarial o com a persones consumidores.

Per a aconseguir aquest objectiu és urgent reduir la petjada ecològica mitjançant un canvi en els mètodes de producció i consum de béns i recursos. La gestió eficient dels recursos naturals compartits i la forma en què s’eliminen les deixalles tòxiques i els contaminants són vitals per a aconseguir aquest objectiu.

També, instar a indústries, negocis i persones consumidores a reciclar i reduir les deixalles, com així mateix donar suport als països en desenvolupament a avançar cap a patrons sostenibles de consum per a 2030.

En aquest objectiu han de treballar de forma paral·lela les persones consumidores però també les empreses, incrementant la seua preocupació social i ambiental (dins d’una estratègia de Responsabilitat Social Corporativa), fomentant l’ús eficient de recursos i energia, la construcció d’infraestructures que no danyen el medi ambient, la millora de l’accés als serveis bàsics i la creació d’ocupacions ecològiques, justament remunerats i amb bones condicions laborals.

Grans empreses, però també PIMES en els seus àmbits d’actuació, poden contribuir amb les seues actuacions a aconseguir aquest objectiu.

Què volem aconseguir?

 

 Aconseguir la gestió ecològicament racional dels productes químics i de totes les deixalles

 Aconseguir la gestió sostenible i l’ús eficient dels recursos naturals.

 Reduir a la meitat el desaprofitament d’aliments
.

 Reduir la generació de
deixalles mitjançant activitats de prevenció, reducció, reciclat i reutilizació.

 Animar a les empreses a que adopten pràctiques sostenibles i incorporen informació sobre la sostenibilitat als seus informes.

 Promoure pràctiques d’adquisició pública que siguen sostenibles.

 Assegurar que tothom tinga la informació necessària per al desenvolupament sostenible.

 Ajudar el països en desenvolupament a enfortir la seua capacitat científica i tecnològica.

T’ASSESSOREM SOBRE CONSUM I PRODUCCIÓ RESPONSABLE

Si tens dubtes sobre com procedir en matèria de consum  i producció responsable des de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, en col·laboració amb la Conselleria de Transparència de la Generalitat Valenciana, habilitem aquest canal de consulta directa amb els nostres serveis jurídics perquè t’assessoren en tot el que necessites.