Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciL’etiquetatge d’aliments no envasats

Coneixes el que menges?

L’etiquetatge d’aliments no envasats

En els establiments comercials – botigues i supermercats- i restauració, els aliments es poden comercialitzar i comprar envasats i sense envasar.

Els productes no envasats fan referència a aquells que s’envasen en el moment a petició del consumidor final, se serveixen en bars, cafeteries i restaurants on s’embenen a granel al consumidor final.

Per part seua, un producte envasat és un producte alimentós que es presenta en un envàs que ha sigut condicionat abans de posar-se a la venda. Podem trobar diferents materials com el suro, el cautxú, el vidre, els metalls, el cartó, el paper o els adhesius.

Les especificacions per als productes no envasats estan fixades pel Reglament (UE) 1169/2011 sobre la informació que s’ha de facilitar a les persones consumidores dels aliments sense envasar. A més, al febrer de 2015 es publique el Reial decret 126/2015 pel qual s’aprova la norma general relativa a la informació alimentària dels aliments que es presenten sense envasar.

Com a persona consumidora, tens el dret i la responsabilitat de sol·licitar la informació al personal de l’establiment que hauria de disposar d’ella, sense poder al·legar desconeixement.

Més informació