Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaLa Unió de Consumidors sol·licita a AESA que investigue l’actuació de Ryanair

La Unió de Consumidors sol·licita a AESA que investigue l’actuació de Ryanair

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana UCCV ha presentat una escrit de queixa davant la divisió de Qualitat i Protecció a l’Usuari de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria pel tracte rebut i falta d’atenció als passatgers en el vol FR2207 València-Sevilla operat per la companyia Ryanair.

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana considera imprescindible que des de AESA s’establisca un protocol d’actuació que hagen d’aplicar les companyies aèries en situacions similars, on es garantisca l’atenció i drets dels consumidors. No obstant açò, des de la UCCV recomana als passatgers d’aquest vol que interposen la corresponent reclamació davant la companyia Ryanair, i sol·liciten els danys i perjudicis ocasionats.

En dita escrita, la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana sol·licita a l’Agència Estatal de Seguretat Aèria que duga a terme les recerques necessàries encaminades a analitzar i esclarir la forma d’actuar de la companyia, i si escau sancione a Ryanair per la falta d’atenció, tracte que van oferir als passatgers i nul·la gestió de la situació per part dels responsables de la companyia.

En opinió de Vicente Inglada, secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana “és necessari que actuacions com les quals ahir va dur a terme la companyia Ryanair no tornen a repetir-se. El passatger té dret a una bona atenció i a la prestació del servei en condicions”.

Compartir amb: