Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09

El 41,4% de la ciutadania no està organitzant les vacances d’estiu

Aquest estiu les persones consumidores que estan preparant algun viatge en les seues vacances, optaran majoritàriament per desplaçar-se dins del territori nacional, fer turisme de costa o rural, utilitzar el propi vehicle com a mitjà de transport, allotjar-se en la seua segona residència i destinaran un pressupost d’entre 100 i 300 € per persona i setmana. En canvi, esperar a conéixer les restriccions, estar pendent de vacunació, decidir-ho a última hora, no viatjar enguany en les seues vacances són els motius pels quals les persones consumidores que no estan preparant les seues vacances. Aquestes són algunes de les conclusions de l’enquesta que ha realitzat la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana amb l’objectiu de conéixer les previsions de la ciutadania per a les seues vacances estivals després de la fi de l’estat d’alarma, el tancament perimetral i els avanços en la vacunació i la relaxació de les mesures anticovid.

Concretament, un 41,4% de la ciutadania declara que no està preparant les vacances per a aquest estiu, enfront del 58,6% que ja està immersa en preparatius o ja ha decidit la seua destinació de vacances. Els principals motius pel que el 41,4% no estan organitzant les seues vacances es deuen: un 39,5% prefereixen esperar a conéixer les possibles restriccions, un 26,3·% ho decidiran a última hora, un 18,4% prefereixen no viatjar, un 13,2% estan pendents de vacunació i un 13,2% per causes econòmiques.

Quant al 58,6% de les persones consumidores que han manifestat que estan preparant les vacances d’estiu es desplaçaren dins del territori nacional, sent el destí principalment zones costa i rural. En canvi, enguany es viatjarà menys a països d’Europa i d’altres continents. De fet, un 53,7% viatjaran a altres comunitats autònomes, un 35,4% es quedaran en la seua pròpia comunitat, un 8,5% viatjarà a algun país a Europa, i un 2,4% a altres països. La destinació majoritàriament triada per les persones consumidores és la costa, un 51,9%, seguit pel rural, un 34,6%, i el de ciutat, un 6,2%.

A més, per a desplaçar-se a la seua destinació de vacances utilitzaren majoritàriament el seu propi vehicle, un 74,1%, i s’allotjaren principalment en apartaments turístics, 39%, i en la seua segona residència, un 29,3%. I el pressupost que tenen previst destinar per setmana i persona en les seues vacances, un 37% gastarà entre 100€ i 300€, un 35,8% entre 301€ i 500€, un 13,6% entre 501€ i 700€, i la resta més de 700€.

I finalment, quasi la meitat de les persones que viatjaran declaren que no necessiten contractar cap servei per a les seues vacances, la resta majoritàriament contractarà serveis solts, prioritzant les tarifes i empreses que permeten la devolució del seu import per cancel·lació.

En opinió de Vicente Inglada, secretari general de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana la fi de l’estat d’alarma, la progressiva relaxació de les mesures juntament amb la bona evolució de la pandèmia ha animat a moltes persones consumidores a iniciar els preparatius per a les vacances d’estiu. No obstant això, la prudència i cautela també és present en moltes persones consumidores que en aquesta ocasió opten per esperar o per gaudir d’unes vacances diferents aquest estiu.

Compartir amb: