Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciescovid19El Govern posa en marxa avui un canal de consulta sobre el COVID19 a través de WhatsApp

El Govern posa en marxa avui un canal de consulta sobre el COVID19 a través de WhatsApp

El Govern ha posat en marxa l’assistent conversacional Hispabot-Covid19, que funciona a través de WhatsApp. Es tracta d’un canal de consulta automàtic que utilitza la intel·ligència artificial i el llenguatge natural per a respondre a les inquietuds de la ciutadania sobre el COVID-19 amb informació oficial, precisa i actualitzada.

Hispabot-Covid19 és un servei chatbot” que permetrà als ciutadans obtenir respostes immediates a les preguntes més comunes sobre el coronavirus durant les 24 hores del dia.

Seguint l’encàrrec realitzat pel Ministeri de Sanitat, aquesta eina ha sigut impulsada per la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, adscrita al Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital.

El sistema, testat amb més de 200 preguntes que es poden formular de 1.000 formes diferents, empra informació procedent de fonts del Ministeri de Sanitat i altres organismes oficials i relativa a símptomes de la malaltia, mesures de prevenció, informació per a la protecció, xifres actuals, telèfons de contacte, etc.

Per a utilitzar Hispabot-Covid19 a través de WhatsApp, simplement cal guardar el número +34 600 802 802 en els contactes del telèfon i escriure la paraula “hola” en un missatge per a començar la conversa. A continuació, el servei dóna la benvinguda i informa sobre els temes sobre els quals pot aportar informació.

Hispabot-Covid19 contribueix a reduir la pressió sobre les línies d’atenció telefòniques sanitàries, oferint una alternativa d’informació senzilla i disponible en tot moment.

“En moments com l’actual, és necessari comptar amb eines tecnològiques que oferisquen informació oficial i de confiança a la ciutadania en tot moment”, ha assenyalat Carme Artigas, secretària d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial. Hispabot-Covid19 s’ha creat sobre WhatsApp Business API, utilitzant la plataforma global de comunicacions Vonage API i amb Red.es com a punt de contacte.

A més, s’ha comptat amb la col·laboració de la Fundació ONCE, que ha dut a terme una avaluació de l’eina i ha oferit recomanacions que s’han integrat en Hispabot-Covid19 per a garantir la seua accessibilitat.

Aquesta eina de resolució de dubtes via WhatsApp se suma a Assistència COVID-19, la web i app oficial d’autodiagnòstic i informació sobre la malaltia, que ja està disponible en sis comunitats autònomes.

Compartir amb: