Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaLa celebració d’una boda pot ascendir a més de 40.000€

La celebració d’una boda pot ascendir a més de 40.000€

La celebració d’una boda pot ascendir a més de 40.000€

La Unió de Consumidors ha elaborat un informe del cost d’aquest esdeveniment

El cost mitjà de la celebració d’una boda en la Comunitat Valenciana pot ascendir a quasi als 40.000€. Aquest és el resultat d’un informe elaborat per la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana amb l’objectiu de proporcionar una visió general del cost d’organitzar una boda, així com consells i recomanacions per a planificar aquest esdeveniment dins d’un pressupost establit, evitant excessos econòmics i que s’ajuste als serveis contractats.

Encara que s’organitzen bodes al llarg de tot l’any, amb l’inici de la primavera comença la temporada en la qual es concentren més celebracions de bodes. Un esdeveniment que requereix d’una planificació acurada, identificació de prioritats, comparar serveis i sobretot temps perquè eixe dia especial s’ajuste a les expectatives dels protagonistes. Segons les dades que ha recopilat la Unió de Consumidors per a la celebració d’una boda el cost total rondaria els 40.000€. Per partides, equipar a la núvia ascendeix de mitjana a 3.725€ incloent vestit, sabates, vel, joieria etc, i equipar al nuvi és més econòmic, uns 1.000€. Uns altres dels serveis que es contracten són els serveis de perruqueria i tractaments facials per a tots dos el cost dels quals ascendeix a 516€.

La partida més costosa sol ser el lloc de recepció, el banquet i els extres que podem contractar, a més del menú habitualment s’inclou música, animació tant per a adults com per a xiquets, taula de dolços, barra lliure i autobusos per al trasllat. Tots aquests serveis per a uns 150 convidats poden ascendir a 18.190€, prop de 20.000€.

Tampoc pot fallar per a immortalitzar aquest esdeveniment, tindre en compte el cost del fotògraf i vídeo. En aquest apartat els preus poden variar molt, segons el tipus de reportatge que es vaja a realitzar, si s’utilitzaran drons etc. També cal comptar amb el lloguer del cotxe nupcial, el cost de la floristeria, detalls que s’entreguen als convidats, aliances, invitacions, i si és el cas el cost de la cerimònia, arres, etc. A contractar aquests serveis el cost mitjà pot pujar a 6.973€.

Finalment, contractar el viatge de nuvis. Maldives, Kenya, Madagascar, Polinèsia, Nova Zelanda, els EUA, Costa Rica són alguns dels destins que s’ofereixen per a les llunes de mel. Els preus oscil·len entre els 7.000 i 10.000€ en funció dels dies i els serveis que s’inclouen en el viatge.

Vicente Inglada, secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, recorda que aquest desemborsament econòmic no ha de suposar un sobreendeutament que supere les possibilitats econòmiques familiars. Per tant, és important dur a terme una planificació de l’esdeveniment i elaborar un pressupost tenint en compte les necessitats i preferències dels protagonistes.

Recomanacions

– Planificar l’organització de la boda amb la suficient antelació i prioritzar els elements més importants.
– Elaborar un pressupost detallat i realista i cenyir-se a ell tot el possible. Així es poden evitar excessos i endeutaments innecessaris.
– Introduir en el pressupost les despeses previstes i un marge per a possibles afegits.
– Valorar la relació qualitat-preu en tots els productes i serveis.
– Comparar els preus dels productes i serveis en diferents establiments.
– Reservar el banquet amb antelació, així hi haurà més possibilitats d’elecció de l’establiment i de trobar un preu més assequible.
– Guardar-se tota la documentació que acredite la contractació de serveis, en la qual ha de detallar-se les condicions de la prestació i els serveis que estan inclosos i forma de pagament. I en el cas dels vestits és convenient que s’incloga els terminis de lliurament, proves que es realitzaran.

Compartir amb: