Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaLa ciutadania utilitza majoritàriament webs dels establiments físics per a la compra en línia d’aliments

La ciutadania utilitza majoritàriament webs dels establiments físics per a la compra en línia d’aliments

La ciutadania utilitza majoritàriament webs dels establiments físics per a la compra en línia d’aliments

Enquesta sobre els hàbits de compra de les persones consumidores

Prop de la meitat de les famílies valencianes manifesten que en alguna ocasió han realitzat la compra d’aliments de manera en línia. Esta és una de les conclusions de l’enquesta realitzada per la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana en col·laboració amb la Conselleria de Sanitat i amb l’objectiu de conéixer els hàbits de consum de les famílies valencianes quant al mode de realitzar la compra i els motius pels quals opten per la compra en línia o per la presencial.

Encara que realitzar la compra presencialment en l’establiment és l’opció habitual entre la ciutadania, la compra en línia d’aliments està a poc a poc assentant-se sobretot des de la pandèmia. De fet, majoritàriament, un 88%, declara no tindre establida una freqüència, sinó que realitza la compra en línia de manera ocasional o segons les seues necessitats, i només un 12% declara que realitzen la compra en línia d’aliments amb una periodicitat mensual. Un percentatge alt, 67%, realitza la compra en pàgines web d’establiments físics seguit per plataformes en línia, un 22%, i en menor mesura altres pàgines web, un 11%, i els criteris que segueixen per a triar el lloc web són principalment la qualitat dels productes i la informació que s’indica en la pròpia pàgina. Segons Vicente Inglada, secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, “estes dades posen de manifest que les persones consumidores continuen tenint de referent a l’hora de realitzar la compra en línia els establiments físics, dels quals ja són compradors habituals, coneixen els productes que ofereixen”.

Segons la ciutadania els principals motius pels quals decideix fer la compra en línia són especialment la comoditat que suposa realitzar la compra des de casa i el lliurament a domicili. La possibilitat de comprar determinats productes difícils d’adquirir en establiments físics i evitar multituds i aglomeracions a les botigues físiques, són unes altres de les raons per a adquirir lloa aliments en línia. En canvi, la ciutadania que no compra aliments en línia al·lega en un 82% que prefereix veure l’aliment abans d’adquirir-lo, i un 18% desconfien en eixa mena de compra.

Especialment productes envasats, conserves i llandes

Quant als productes que formen part de la cistella de la compra en línia són productes de rebost com a arròs, pasta, llandes, seguit de begudes, aigua i refrescos, i en menor mesura fruites i verdures. Per tant, les persones enquestades que realitzen la compra d’aliments en línia opten principalment per triar productes envasats i amb data de caducitat llarga, que no són peribles.

El principal inconvenient que els genera a les persones consumidores la compra d’aliments en línia és la dificultat per a triar productes que no poden veure físicament, i encara que existeix informació en la pàgina web, a vegades no resol els dubtes, especialment si es tracta de productes nous en la seua cistella de la compra.

Finalment, la valoració i el nivell de satisfacció de les persones consumidores que realitzen la compra d’aliments en línia és bo, ja que qualifiquen de mitjana amb un notable alt la seua experiència.

Compartir amb: