Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesInformacióLa devolució de l’IRPF es pot reclamar ja per les prestacions de maternitat i paternitat

La devolució de l’IRPF es pot reclamar ja per les prestacions de maternitat i paternitat

El Ministeri d’Hisenda ja ha habilitat el sistema per a la tramitació de la devolució de l’IRPF per les prestacions de maternitat i paternitat dels últims quatre anys. El formulari es pot trobar en la web d’Hisenda així com les diferents alternatives per a emplenar online. Segons la informació facilitada per la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero es preveu que tots les devolucions es realitzen durant el 2019.

A l’hora d’emplenar és important indicar la data en la qual va percebre l’ajuda, així com el número de compte de titularitat perquè així es puga abonar la quantitat indicada. Per a lliurar la documentació es pot realitzar tant a través de les oficines d’Hisenda o per Internet. Per a la devolució es realitzarà en dues fases, d’una banda els pares i mares de xiquets nascuts entre el 2014 i 2015 que ja poden reclamar la devolució, mentre que els pares de xiquets nascuts entre 2016 i 2017 hauran d’esperar fins al mes de gener per a poder reclamar-la.

Aquesta decisió de la devolució arriba després de la sentència del Tribunal Suprem en el qual afirmava que les prestacions per maternitat estaven exemptes de l’IRPF. El govern va fer un pas més i va allargar #això fins als pares.

Compartir amb: