Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaLa Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana informa dels drets dels passatgers davant la cancel·lació dels vols per les vagues en el transport aeri

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana informa dels drets dels passatgers davant la cancel·lació dels vols per les vagues en el transport aeri

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, davant el calendari de vagues en el sector aeri previst per als pròxims dies, que ja està provocant les primeres cancel·lacions de vols, informa dels drets que tenen i com reclamar-los.

  • Cal tindre clar si el transport contractat està inclòs en un paquet turístic o en canvi si són serveis solts, és a dir que el vol i l’allotjament han sigut contractats per separat.
  • En el cas de tindre contractat un viatge combinat, en el que s’inclou allotjament, transport o altres serveis, la normativa aplicable es el Reial Decret Legislatiu 1/2007 de la Llei General per a la defensa dels Consumidors i Usuaris. En canvi, si el vol ha sigut contractat per separat la normativa aplicable és el Reglament 261/2004 de la UE.
  • Este Reglament de la UE estableix les compensacions i assistència als passatgers en cas de denegació d’embarcament, cancel·lació o gran retràs, establint que els passatgers afectats per la cancel·lació de vols tenen dret al reemborsament del preu del bitllet, assistència als passatgers, i en funció de l’antelació amb que es comunique la cancel·lació respecte a la data d’eixida, una compensació econòmica segons la distància en km que oscil·la entre els 250€ fins els 600€.
  • D’aquesta manera, els passatgers tenen dret a compensació, llevat que el transportista aeri informe de la cancel·lació amb dos setmanes d’antelació amb respecte a l’hora d’eixida; entre dos setmanes i set dies d’antelació si ofereix un transport alternatiu que li permitixca eixir amb no més de dos hores de diferència a l’hora prevista; i amb menys de set dies d’antelació si el vol alternatiu li permet eixir no amb més d’una hora de diferència a l’hora prevista.
  • D’aquesta manera, als consumidors a qui se’ls està comunicant la cancel·lació del vol, deuen reclamar per escrit a la companyia aèria el reemborsament del bitllet, i en funció dels termes de comunicació de la cancel·lació, la compensació econòmica corresponent, així com els altres costos que els hi hagen ocasionat.
  • Si el consumidor haguera contractat un segur de viatge, deu dirigir-se també a la companyia asseguradora per a comprovar les prestacions que queden cobertes en la pòlissa.
  • Si es tracta d’un vol cancel·lat dins d’un viatge combinat, l’agència de viatge u organitzador, o bé comunicarà al consumidor la modificació, o bé la cancel·lació del viatge. El consumidor podrà acceptar les modificacions u optar per cancel·lar el viatge, amb el corresponent reemborsament del viatge, i en el seu cas la indemnització corresponent.

Per últim, Vicete Inglada, Secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana considera  que una vegada més els consumidors són els més perjudicats, amb cancel·lacions de vols de les seues vacances i amb escasses possibilitat de canvis i modificacions, al ser temporada alta.

Compartir amb: