Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaLa Unió de Consumidors recomana als afectats de iDental no firmar res sense assessorar-se prèviament

La Unió de Consumidors recomana als afectats de iDental no firmar res sense assessorar-se prèviament

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana alerta sobre les propostes que estan realitzant les entitats financeres i les seues clíniques col·laboradores als afectats pel tancament de les Clíniques iDental.

En un primer moment, algunes financeres remeten als afectats a una clínica dental amb una gran xarxa d’establiments, per a que els realitzen les valoracions dels tractaments odontològics informant dels treballs pendents i de les seues pròpies propostes de tractament. Posteriorment, i una vegada elaborats els informes se’ls comunica als afectats, que per a poder remetre els informes a les financeres e iniciar el tractament proposat per la nova clínica, deuen firmar uns documents en els quals accepten continuar així els tractaments iniciats per les clíniques iDental, però renuncien a qualsevol reclamació front a la nova clínica i la financera.

Segons les primeres visites dels afectats a les clíniques col·laboradores de les entitats financeres, el principal inconvenient és que les propostes de tractament recomanat o bé inclou menys serveis que el tractament odontològic contractat per iDental, o bé proposen un tractament odontològic addicional sense informar en cap moment que la acceptació de estos tractaments te un cost afegit. Ninguna de les dos opcions són satisfactòries per als afectats, en el primer cas perquè no finalitzen el tractament odontològic com l’havien contractat inicialment amb iDental i en el segon cas perquè tenen que finançar un tractament addicional.

Davant estos fets, la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana exigeix a les entitats financeres que complisquen el tractament inicialment contractat amb iDental sense cost addicional per a l’afectat, i recomana a tots els afectats que no firmen cap document sense assessorar-se prèviament.

Davant la indefensió en la que es troben els afectats, la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana reclama una implicació real per part de l’Administració, Col·legi d’Odontòlegs i Justícia, i que siguen capaços d’oferir una resposta efectiva i ràpida als afectats. En opinió de Vicente Inglada, Secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, “és necessari que les entitats financeres resolguen quan abans el problema dels afectats sense cost per a ells i que, en cas contrari les Administracions inicien procediments sancionadors”.

Compartir amb: