Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaLa Unió de Consumidors facilita formulari per a reclamar pel cobrament de les maletes en Ryanair

La Unió de Consumidors facilita formulari per a reclamar pel cobrament de les maletes en Ryanair

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana (UCCV) ha elaborat un formulari perquè els consumidors afectats puguen reclamar a la companyia RYANAIR la devolució de l’import que han hagut d’abonar per transportar en cabina el seu equipatge de mà. La companyia RYANAIR ha començat a aplicar les noves limitacions per les quals els passatgers hauran d’abonar un cost de 5 euros per a tenir accés a el “embarque prioritari” i poder pujar dos embalums a la cabina de l’avió, la resta només podran pujar un xicotet embalum com a bossa, renyonera, però no la maleta de cabina.

La companyia RYANAIR ja va anunciar el passat mes de setembre la seua decisió de modificar les condicions i establir noves tarifes en matèria d’equipatge. En aqueix moment la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, en considerar que s’estava vulnerant l’article 97 de la Llei de Navegació Aèria i l’article 82 del Reial decret Legislatiu 1/2007 de Defensa dels Consumidors i Usuaris va comunicar aquests fets tant a l’Agència Estatal de Seguretat Aèria AESA com a la Direcció general de Comerç i Consum de la Generalitat Valenciana perquè investigaren aquests fets i instaren a la companyia aèria a complir la normativa vigent.

La Llei de Navegació Aèria estableix que el transportista està obligat a transportar de forma gratuïta i en cabina, com a equipatge de mà, els objectes i embalums que el viatger porte amb si, inclosos els articles adquirits en les tendes situades en els aeroports. Per tant, la companyia no hauria de limitar el transport en cabina d’equipatge de mà i imposar un suplement addicional per als passatgers que així ho decidisquen.

Davant la falta de resposta dels organismes competents i ja que la companyia RYANAIR ha fet efectiva les noves mesures, i amb l’objectiu de facilitar als passatgers afectats la reclamació del cost addicional per transportar en cabina el seu equipatge de mà, ha elaborat un formulari al que té accés a través de la pàgina web www.uniodeconsummidors.org, que podrà remetre a la companyia sense cost algun.

Finalment, la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana (UCCV) considera que aquest tipus de pràctiques perjudiquen al consumidor ja que incrementen el cost del servei sense cap contraprestació real, i a més considerem convenient que des de la Unió Europea es regule detalladament aquest tipus de pràctiques i que les administracions intervinguen de forma ràpida i efectiva.

 

INSTRUCCIONS DE FORMULARI

1. Descarregar el formulari rellenable

Descarregar el formulari

2. Emplenar formulari i signar-ho, bé de forma manual o mitjançant signatura electrònica.

3. Remetre-ho a RYANAIR a través de la seua pàgina web

4. En el camp “Motiu del contacte”, ha de triar l’opció: “Envie per e-mail la seua reclamació”, i adjuntar els següents documents: escrit de reclamació, justificació de la reserva i del pagament del suplement d’equipatge.

En cas de no rebre resposta, o aquesta no ser satisfactòria pot presentar una reclamació davant AESA (Agència Estatal de Seguretat Aèria), sense cost algun. Per a açò cal enviar,  a través del correu electrònic (sau.aesa@seguridadaerea.es ) o per correu postal a la següent adreça la documentació indicada:

Agència Estatal de Seguretat Aèria. Divisió de Qualitat i Protecció a l’Usuari.

Av. General Perón, 40. Accés B. 28020 Madrid)

    • El formulari per a reclamar davant AESA
Descarregar el formulari AESA
    • Una còpia llegible de les comunicacions que haja mantingut amb la companyia aèria sobre aquest tema.
    • Una còpia del seu bitllet d’avió i altra documentació d’interès.

A través de la pàgina web de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, anirem informant tant del resultat de les denúncies i queixes interposades enfront de RYANAIR com de les possibles accions col·lectives que pogueren iniciar-se pel cobrament dels suplements d’equipatge en cabina.

 

Compartir amb: