Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaLa Unió de Consumidors informa dels consells a tindre en compte abans de llogar un vehicle

La Unió de Consumidors informa dels consells a tindre en compte abans de llogar un vehicle

El lloguer de vehicles és un dels serveis més utilitzats per les persones consumidores durant les vacances, especialment per a aquells que es desplacen al seu lloc de vacances amb avió, vaixell o tren i necessiten desplaçar-se en el lloc de destinació. En els últims anys s’han incrementat les consultes i reclamacions relacionades amb el lloguer de vehicles, concretament, condicions de devolució, estat del vehicle, combustible, assegurances que s’inclouen. Per tant, la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana ha elaborat un decàleg de consells a tindre en compte abans de llogar el vehicle per a evitar futures incidències o reclamacions.

1.- Abans de triar un vehicle, fer una comparativa entre diferents empreses de lloguer que presten servei en la zona de destinació, tenint en compte preu i condicions de lloguer.

2.- És convenient tindre en compte nombre de conductors, edat d’aquests, així com antiguitat del permís de conduir. Aquestes dades poden influir en el preu final.

3.- És important tindre clar lloc de recollida i devolució del vehicle, i els quilòmetres diaris que es tenen previst realitzar per si s’opta per un lloguer de quilometratge il·limitat o no.

4.- La política de combustible, les companyies poden exigir que el vehicle es retorne amb el depòsit buit, ple o amb els mateixos nivells de combustible que tenia en lliurar-se.

5.- Comprovar les condicions de l’assegurança de vehicle amb el qual circularàs i valorar l’opció d’ampliar les cobertures.

6.- Abans de signar el contracte, llegir amb deteniment tot el seu clausulat, comprovant, en particular, que els preus són totals (incloent impostos, i altres serveis addicionals com: assegurances contractades, lliurament del vehicle en lloc diferent al de recollida, preu per combustible quan el vehicle es lliure amb menys combustible del que es va lliurar, possibles suplements per quilometratge recorregut,…).

7.- Abans de retirar el vehicle comprovar l’estat en què es troba el vehicle. Revisar si existeix algun desperfecte (esgarrapades, taques en la tapisseria o carrosseria, abolladures) que puga tindre el vehicle perquè en el moment en què ho lliurem no puguen atribuir-nos a nosaltres els esmentats desperfectes. En aquest cas, i si no queda reflectit clarament en el contracte, fer fotos del vehicle des de diferents angles i de cada desperfecte que observem. De la mateixa manera, fotografiar l’indicador del depòsit de combustible i del comptaquilòmetres abans de retirar el vehicle.

8.- Aquesta mateixa operació, cal tornar-la a realitzar quan retornem el vehicle a l’empresa de lloguer, especialment si es retorna en un lloc diferent al de la recollida, o si en el moment de la devolució, un empleat de l’empresa no verifica l’estat del vehicle.

9.- Assegurar-se que el vehicle disposa de tots els elements de seguretat oportuns: jupetins reflectors, triangles d’emergència, roda de recanvi o kit antiburxada. Si es pateix algun contratemps, accident o avaria amb el vehicle de lloguer posar-ho en coneixement de l’empresa de lloguer.

10.- Davant qualsevol irregularitat sol·licitar la fulla de reclamacions i acudir als organismes oficials de consum i a la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana per a tramitar aquesta reclamació, i fer valdre els seus drets.

Compartir amb: