Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaLa Unió de Consumidors informa del cost de la volta al col·legi

La Unió de Consumidors informa del cost de la volta al col·legi

Un desemborsament econòmic que oscil·la entre els 200€ dels col·legis públics i els 1800€ dels privats

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana ha realitzat un estudi per a conèixer la previsió de despeses amb la volta al col·le aquest mes de setembre. Les dades que llancen aquesta enquesta varia en funció del tipus de col·legi, públic, concertat o privat en el qual està escolaritzat l’alumne, oscil·lant el cost de la volta al col·le entre 218€ i 1894 €. A més, la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana fa una sèrie de recomanacions per a afrontar la volta al col·le, ja que en aquestes dates moltes famílies estan duent a terme els preparatius perquè al setembre estiga tot preparat per a l’inici del curs escolar.

Uniformes, material, menjador, llibres, i transport són els principals conceptes que configuren la despesa de la volta al col·le per al pròxim curs acadèmic. Una mitjana de 218€ per alumne escolaritzat en un centre públic, 608€ per als concertats i 1894€ si s’opta per un centre privat. A aquestes quantitats cal afegir el cost dels llibres si no es participa en xarxa llibres, 300€ de mitjana ja que poden variar en funció del curs escolar que es realitze, i el cost del transport escolar si es requereix, uns 135€ de mitjana.

En el cas del col·legi públic les despeses que en principi cal afrontar són el material escolar, i si escau el servei de menjador escolar. Si el col·legi és concertat a aquestes despeses cal afegir habitualment el desemborsament de l’uniforme, que oscil·la al voltant de 380€. Ací s’inclou a més de l’uniforme, el xandall del col·legi i si escau els pitets, cal tenir en compte que en molts casos s’adquireixen dos. Si el col·legi és privat la xifra ascendeix als més de 1800€ el primer mes, ja que cal abonar a més la mensualitat, el transport, menjador, assegurances i matrícula en alguns casos.

Vicente Inglada, secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana recomana comparar preus entre els diferents establiments, aprofitar ofertes i descomptes perquè el cost de la volta al col·le siga el menys onerosa possible. A més, recorda que el desemborsament econòmic al que han de fer front les famílies valencianes amb xiquets en edat escolar és menor en el cas que es participe en el programa Xarxa Llibres de la Conselleria d’Educació. A més, enguany l’estalvi de les famílies pot ser major ja que s’incorporen 14.000 xiquets amb edat de 2 anys a l’escolarització gratuïta. També des de la Unió de Consumidors consideren que “és necessari plantejar noves iniciatives pedagògiques que implanten nous mètodes en els quals no siga necessari l’ús de llibres de text en suport físic”

RECOMANACIONS TORNADA Al COL·LE

És convenient portar un control de les despeses relacionades amb la volta al col·le. Una simple comptabilitat domèstica ens permetrà conèixer al detall totes les despeses fins al més insignificant i ens ajudarà a reduir la despesa que suposa el retorn a les aules.

Cal repassar tot el material escolar que tenim a casa i fer una llista del que realment necessitem. Si tenim més fills, segur que per casa tenim carpetes, estoigs etc que haja utilitzat el major i encara se li puga traure profit.

No comprar tot el material alhora en el mateix establiment, ja que pot haver-hi variacions de preus d’uns llocs a uns altres. Sempre cal comparar entre establiments, si ho fem a través d’internet serà més fàcil. Anar amb compte amb el tipus d’ofertes “porte’s 3 i pague 2 “que són habituals en aquestes dates, ja que acabarem adquirint més material del que realment necessitem.

No cal deixar-se portar pels desitjos del menor, al que a més cal inculcar valors com el respecte i la conservació dels seus útils de treball.

Fugir de les marques o dels productes escolars amb recursos publicitaris. Nombrós material escolar utilitza personatges del món de l’animació, de la televisió o del còmic per a promocionar la seua venda. Aquest tipus de recursos de màrqueting suposen un increment del preu del producte final posat que el consumidor ha d’assumir els costos de drets d’autor i de promoció publicitària en mitjans.

Quant a la roba i calçat, és convenient traure partit de tot el que pugues de l’any anterior i amb una llista amb el necessari aprofita el que encara quede de rebaixes a comprar el que necessites. Acudir a un outlet i comprar el que es necessita per a planificar la roba fins a les rebaixes de gener.

En cas d’utilitzar uniforme, revisar la roba d’altres anys per a comprovar aquelles peces que poden seguir utilitzant-se, adquirir els packs de samarretes, mitjons i altres ofertes que ix més econòmic. Fomentar els bancs de roba, actualment alguns centres arrepleguen i recuperen roba que ja no utilitzen xiquets més majors per a posar-la a la disposició de les famílies que les puguen necessitar.

No acudir a crèdits ràpids per al finançament de les despeses de la volta al col·le ja que aquest tipus de préstecs tenen uns alts interessos que poden posar en escac l’economia familiar.

Finalment, la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana sol·licita a les diferents Administracions la necessitat d’incrementar les ajudes als xiquets en risc d’exclusió social perquè disposen de les mateixes oportunitats que la resta de l’alumnat de la nostra Comunitat.

Compartir amb: