Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaLa Unió de Consumidors realitza una enquesta sobre el cost de la volta al col·le

La Unió de Consumidors realitza una enquesta sobre el cost de la volta al col·le

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana ha realitzat una enquesta per a conèixer la previsió de despeses per a la volta al col·le aquest mes de setembre, i la seua variació respecte a l’any passat. Una de les conclusions d’aquesta enquesta, realitzat a 510 famílies, és la decisió de retardar les compres relacionades amb la volta al col·le, principalment motivada per la incertesa sobre la data d’inici del col·legi. De fet en anys anteriors, durant els mesos de juliol i agost, les famílies es preparaven amb previsió, en canvi enguany s’ha modificat aquesta tendència i s’estan realitzant les compres els últims dies d’agost, i primers de setembre, una vegada s’estan buidant els dubtes i s’acosta la data d’inici.

Una altra de les conclusions que es pot extraure d’aquesta enquesta és la modificació d’hàbits de compra, es detecta un increment de les compres online respecte a altres anys. En aquest sentit, l’elecció d’aquest sistema de compres entre les famílies està motivat per la modificació dels hàbits de compra que s’ha produït durant el confinament i l’estat d’alarma pel **COVID 19, que ha consolidat la compra a través de comerç electrònic.

Quant a la previsió de despeses, les dades que llancen aquesta enquesta varien notablement en funció del tipus de col·legi en el qual està escolaritzat l’alumne, ja siga públic, concertat o privat. El desemborsament econòmic mitjà a realitzar durant el mes de setembre per a la volta al col·legi és de 200-250€ en un col·legi públic incloent el cost de menjador i els materials necessaris; 700- 750€ per a un concertat tenint en compte el cost de l’uniforme, transport, menjador i material escolar; i entre 1800-1900€ un col·legi privat, ja que a totes aquestes partides cal afegir la mensualitat que varia en funció del curs i del centre. A més alguns col·legis inclouen matrícula o quota d’inscripció per a alumnes nous, i altres serveis complementaris.

També caldria tenir en compte i afegir si escau el cost dels llibres en el cas de no participar en la **Xarxa **llibre, que de mitjana oscil·la entre els 170€ als 300€ en funció del curs.

Vicente Inglada, Secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana recomana comparar preus entre els diferents establiments, reutilitzar el material d’anys anteriors, aprofitar ofertes i descomptes perquè el cost de la volta al col·le siga el menys onerosa possible, i sobretot evitar recórrer a crèdits ràpids, ja que aquest tipus de préstecs tenen uns alts interessos que poden posar en escac l’economia familiar.

A més, enguany cal comptar amb la despesa extra de les màscares, per la qual cosa seria necessari que des de l’Administració es dugueren a terme mesures destinades a reduir el desemborsament que ha de fer front les famílies. En aquest sentit cal tenir en compte que, després de la decisió que els xiquets porten la màscara dins de classe, necessitarán més d’una, no solament pel temps que romanen els xiquets en el centre escolar, sinó també per si durant la seua estada en ell se li embruta o li cau.

 

Compartir amb: