Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesInformacióNaix CONSUMEIXES, la confederació de consumidors en la qual conflueix la major experiència d’Espanya en la defensa dels drets dels consumidors i usuaris.

Naix CONSUMEIXES, la confederació de consumidors en la qual conflueix la major experiència d’Espanya en la defensa dels drets dels consumidors i usuaris.

Naix CONSUMEIXES, la confederació de consumidors en la qual conflueix la major experiència d’Espanya en la defensa dels drets dels consumidors i usuaris.

Barcelona, 26 de maig de 2023

Dimarts passat 23 de maig, en la seu el Consell Econòmic i Social de Galícia va tindre lloc l’acte de constitució de ConsumES organització de consumidors i usuaris d’àmbit estatal integrada per sis de les organitzacions de consumidors autonòmiques amb més presència institucional, territorial i mediàtica de l’Estat.

Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, Unió de Consumidors de Galícia, Unió de Consumidors d’Euskadi, Va unir de Consumidors de Catalunya -UCC, Unió de Consumidors de Castella i Lleó i Unió de Consumidors de Cantàbria sumen una llarga experiència en la defensa de les persones consumidores i usuàries de l’el nostre país i una trajectòria que data de l’inici del moviment consumidorista espanyol.

Les sis associacions i federacions que conformen la nova organització consideren que era necessari introduir en l’escenari nacional una alternativa a la limitada activitat en el desenvolupament de polítiques i actuacions centrades en les persones consumidores, en particular les dirigides al foment de la seua educació, formació i defensa en l’àmbit institucional. De la mateixa manera, les entitats integrants de ConsumES comparteixen la necessitat de dotar-se de mecanismes propis d’organitzacions de consumidors d’àmbit estatal i que els permetran el desenvolupament d’actuacions en l’àmbit polític, legislatiu i jurisdiccional difícils d’abordar des de l’àmbit territorial autonòmic propi de cadascuna d’elles.

Col·laboració, interlocució, participació i internacionalització són alguns dels pilars de l’estratègia d’actuació d’una organització que considera la necessitat d’abordar la transversalitat que el món del consum ha adquirit al llarg dels anys en l’àmbit nacional i internacional.

Per a enfrontar aquests reptes i desafiaments, Consumeixes ha apostat per un equip amb sobrada trajectòria i experiència, conformat per Vicente Inglada Alcaide (secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana) que ostentarà la presidència; Miguel López Crespo (secretari general d’Unió de Consumidors de Galícia) en la vicepresidència; Ana Alzaga Menaza (secretària general de la Unió de Consumidors d’Euskadi) en la secretaria; Salvador Domínguez Rodríguez (president de Unió de Consumidors de Catalunya) a càrrec de la tresoreria; Prudencio Prieto Cardo (president d’Unió de Consumidors de Castella i Lleó) i Juan José Maestro Gallardo (president d’Unió de Consumidors de Cantàbria), tots dos en les vocalies.

Compartir amb: