Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaRecomanacions de la Unió de Consumidors abans de triar gimnàs
gimansio

Recomanacions de la Unió de Consumidors abans de triar gimnàs

Consells sobre dietes saludables

Quan finalitza el període estival i de vacances, es reprèn la rutina i molts ciutadans decideixen inscriure’s al gimnàs o centre esportiu i recuperar els hàbits que tenen la resta de l’any. Per tant, la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana en aquestes dates en les quals s’incrementen les matrícules en els gimnasos i és convenient tenir en compte algunes recomanacions.

En primer lloc i abans de decidir-se per un gimnàs o centre esportiu, és important comparar els serveis, instal·lacions i preus que ens ofereix cadascun i decidir-se per aquell que més s’adapte a les nostres necessitats, i visitar les instal·lacions tant les sales esportives com els vestuaris per a poder comprovar l’equipament, manteniment, neteja així com el nombre de monitors.

Els consumidors tenen dret al fet que els informe de forma clara i veraç abans de contractar els serveis del gimnàs dels preus, ofertes i els serveis inclosos en el preu. No obstant açò, abans de signar el contracte llegir-ho detingudament, i conèixer el reglament de règim intern del centre i qualsevol informació que puga ser rellevant. Cal prestar especial atenció a les clàusules que establisquen que l’empresa unilateralment pot modificar les condicions oferides inicialment, i que limiten la facultat de resolució del contracte.

També és convenient triar gimnasos que admeten pagaments mensuals, no abonaments anuals, ja que si deixem d’anar o l’establiment tanca, va a ser més complicat recuperar els imports abonats. De fet la majoria de consultes i reclamacions ateses per servei jurídic de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana fan referència a les modificacions de les condicions contractades, i a les dificultats a recuperar les quantitats abonades en cas de donar-se de baixa del gimnàs o tancament d’aquest.

En opinió de Vicente **Inglada, Secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana “cal tenir precaució amb les ofertes i promocions dels gimnasos “low cost”, convé llegir detingudament les condicions per a conèixer els serveis que inclouen en el preu, i guardar-se la publicitat per a poder exigir els serveis publicitats”

cal recordar que l’inici de l’activitat física sol complementar-se amb l’inici de dietes alimentàries. Bianca Tabita, nutricionista de la Fundació QUAES i col·laborador de la Unió de Consumidors explica: “L’abandó de l’activitat física durant el període estival al costat dels excessos nutricionals que es produeixen en aqueixa època, pot ser perjudicial per al nostre organisme, augmentant el pes fins a diverses talles. Per açò, una vegada passades les vacances, els dietistes-nutricionistes recomanem tornar al més prompte possible a la rutina; també cal ajustar els horaris de les ingestes, planificar amb temps els nostres menús i recuperar de nou un estil de vida saludable. Hem de fixar-nos metes realistes tant a curt com a llarg termini. Hem d’aprendre a canviar els nostres hàbits fugint de les dietes miracle, donant prioritat a aliments sans i nutritius, a més de tornar a practicar esport regularment. Tot açò és fonamental per a cuidar la nostra salut i baixar de pes d’una manera saludable”.

Compartir amb: