Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaRecomanacions per a joves sobre compres online

Recomanacions per a joves sobre compres online

La Unió de Consumidors amb motiu de la celebració el dissabte 12 d’agost del Dia Internacional de la Joventut recorda la necessitat de modificar els hàbits de consum de la societat cap a un consum més responsable. Per aquesta raó, la Unió de Consumidors des de la seua secció de joventut, desenvolupa campanyes d’informació i formació destinades específicament als joves en les quals s’aborden els temes de consum que més els poden afectar i preocupar.

L’any passat la Unió de Consumidors va elaborar en col·laboració amb la Regidoria de Joventut un díptic informatiu amb recomanacions per a un ús segur i responsable d’internet i xarxes per a menors, i es va crear una secció d’assessorament juvenil a la pàgina web de l’associació que està sent utilitzada pels joves per a realitzar consultes sobre consum www.uniodeconsumidors.org

Enguany, la Unió de Consumidors i també en col·laboració amb la Regidoria de Joventut, està centrant les seues campanyes d’informació en consells per a les compres online i la problemàtica dels jocs online, a més de continuar atenent les consultes i dubtes a través de la secció d’Assessorament Jove. En quant als jocs i apostes online, des de l’associació s’ha detectat d’una banda la necessitat d’una major regulació i control d’accés a aquestes plataformes i sobretot una major conscienciació dels riscos, addiccions i trastorns de conducta que poden generar aquest tipus de jocs, a més de problemes econòmics i familiars.

En aquest sentit, la Unió de Consumidors ha presentat al·legacions a l’Avantprojecte de llei de la Generalitat Valenciana, del joc de la Comunitat Valenciana, especialment centrades en la necessitat de que es prohibisca qualsevol publicitat que fomente l’hàbit de joc, que no advertisca de les possibles conseqüències negatives i que presente als participants en les apostes i jocs d’atzar com a guanyadors. Aquesta preocupació ha sigut traslladada a la Vicepresidència, Síndic de Greuges i a l’IVAJ.

Finalment, des de la Unió de Consumidors considerem necessàries línies d’actuació encaminades a fomentar el consum responsable i sostenible entre els joves i la conscienciació de valors i hàbits que modifique el consum actual entre aquest sector de la població.

Compartir amb: