Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesInformacióCampanya d’Aceites de Oliva de España per a un correcte etiquetatge i envasament en hostaleria

Campanya d’Aceites de Oliva de España per a un correcte etiquetatge i envasament en hostaleria

Des de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana ens fem eco de la fantàstica campanya informativa d’Aceites de Oliva de España destinada conscienciar ciutadans i professionals de la importància del compliment de la normativa sobre la presentació dels olis d’oliva en hostaleria.

Des de gener de l’any 2014, tots els establiments d’hostaleria tenen l’obligació de presentar els olis d’oliva als seus clients degudament etiquetatges i en envasos dotats d’un tap anti omplit o en format monodosis, de tal forma que es garantisca que el producte, efectivament, corresponga amb el que apareix arreplegat en l’etiqueta de l’envàs. Una mesura que, sens dubte, garantix que les propietats dels olis d’oliva i la seua qualitat arriben intactes al consumidor.

No obstant això, molts consumidors i professionals encara no coneixen bé la norma i els seus beneficis per a ambdós col·lectius. Per eixa raó, Olis d’Oliva d’Espanya ha llançat una campanya d’informació destinada conscienciar ciutadans i professionals de la importància del compliment de la normativa sobre la presentació dels olis d’oliva en hostaleria, davall el lema Perdonaaaa!

Aceites deOliva de España compte per a això amb la col·laboració de tres prescriptores de luxe: l’actriu Rossy de Palma, el periodista gastronòmic Mikel Iturriaga i el cuiner Diego Guerrer, capaços tots ells de connectar amb els interessos dels col·lectius implicats. Ells protagonitzaran una potent campanya en televisió i cines de tota Espanya que, al llarg de l’any que ve, informarà de com complir eixa norma i quins beneficis concrets obtenen consumidors i professionals de l’hostaleria. Per descomptat, podran seguir tot el que es referix a esta campanya i els seus protagonistes en les nostres xarxes socials i pagina web.

Esta campanya és la reacció de la Interprofessional de Aceites de Oliva de España a la falta d’informació que s’ha detectat en la societat espanyola sobre la norma i la seua aplicació, fonamentalment entre els consumidors. Per eixa raó, i de cara al tercer aniversari de l’entrada en vigor del Reial Decret 895/2013, la Interprofessional de Aceites de Oliva de España va encarregar a l’empresa demoscópica Madison un estudi quantitatiu sobre la implantació i coneixement de la mesura tant per consumidors com per professionals de la restauració.

Al llarg dels seus més de 3.400 entrevistes realitzades durant l’estiu de 2016, este estudi oferix una instantània dels comportaments i apreciació que tenen consumidors i professionals de la restauració sobre la norma. Entre els resultats, destaca que el 86,2% dels consumidors no coneix el contingut de la norma. Xifra que es reduïxen al 55% entre els professionals de l’hostaleria consultats. No obstant això, els enquestadors han pogut constatar que el 80,3% dels establiments presenten els olis en envasos que complixen la norma. Els consumidors la valoren amb un 7,34 sobre 10. Els hostalers atorguen una puntuació de 5,93 a la mesura.

Així mateix, l’enquesta ens confirma que l’oli d’oliva verge extra és el preferit pels hostalers per a les sales dels seus establiments, el 78,5% ho empren. A més, es constata que les monodosis s’empren fonamentalment en els desdejunis. El president de la Interprofessional d’Aceites de Oliva de España, Pedro Barat, s’ha referit durant la presentació a les expectatives que el sector ha posat en esta campanya: “Tenemos per davant un any per a arribar fins a l’últim consumidor i hostaler del nostre país. Volem que al desembre de 2017, els setrills siguen només un vague record en la ment dels nostres consumidors. Eixe dia ja no haurem de sobresaltar-nos i dir-li al cambrer: ¿Peeerdona?”

 

 

Compartir amb: