Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaColp a la banca, justícia per a les persones consumidores

Colp a la banca, justícia per a les persones consumidores

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana (UCCV) aplaudeix la decisió de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem que determina que són els bancs els que han d’abonar els Impostos Jurídics Documentats en les escriptures de préstec hipotecari. Aquesta sentència modifica la jurisprudència anterior i anul·la la sentència de 28 de febrer de 2018 que dictaminava que eren els consumidors els qui havien de pagar dita imposada.

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana estava a l’expectativa de pronunciaments més favorables per als consumidors i usuaris a fi de no perjudicar que sentenciones fermes que seguiren la jurisprudència anterior favorable a les entitats bancàries no permeteren al consumidor demandant recuperar els imports de l’Impost d’Actes Jurídics Documentat, que se suposaven el major import econòmic de la quantitat a reclamar, al voltant del 80% de les despeses que abona al consumidor en formalitzar el préstec hipotecari.

No obstant això, la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana mostra la seua preocupació per les diferents resolucions judicials amb sentits contraris, com és el cas de la Secció Novena de l’Audiència Provincial de València, que va assumir el criteri favorable de les entitats bancàries.

En opinió de Vicente Inglada, secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, “ens preocupa la situació d’aquells consumidors que van demandar i van obtindre sentència en la qual no se’ls reconeixia la recuperació del ITPAJD i ara no tindran la possibilitat d’obtindre la compensació corresponent”.

Finalment, la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana recomana als consumidors que hagen de reclamar les despeses de formalització de les hipoteques que acudisquen a les associacions de consumidors per a comprovar la seua situació i reclamar aquestes despeses.

Compartir amb: