Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesInformacióCom es compra en les rebaixes?

Com es compra en les rebaixes?

Com es compra en les rebaixes?

Vicente Inglada, secretari general de la Unió de Consumidors en la Comunitat Valenciana, assenyala que “el més important és fer compres responsables, evitar el balafiament i ser conscients dels diners que podem gastar-nos”.

Si bé encara estem en la vespra del Dia de Reis, són moltes les persones que ja fixen la mirada en l’arrancada de la tradicional campanya de rebaixes de gener, que començarà, almenys oficialment, aquest cap de setmana, tant en botigues físiques com en les pàgines web dels gegants del comerç, com Inditex i El Corte Inglés. Un període que convida a traure el moneder a passejar, després del considerable desemborsament econòmic que comporten els regals de Nadal i Reis, i que dispara el consumisme.

Vicente Inglada, secretari general de la Unió de Consumidors en la Comunitat Valenciana, ha assenyalat en Hoy por Hoy Locos por Valencia, amb Quique Lencina, que “el més important és fer compres responsables, evitar el balafiament i ser conscients dels diners que podem gastar-nos”.

Elaborar un pressupost… i no superar-ho

Eixa és la clau, segons ha assegurat, per a evitar l’endeutament, que pot arribar si ens deixem portar pels impulsos i no tenim clar què ens fa realment falta. Per això, aconsella elaborar una llista de prioritats en les quals volem invertir i, una vegada confeccionada, cenyir-nos a adquirir els productes que allí es troben, deixant poc espai a la improvisació. “Cal ser conscients que ningú ens regalarà res i que, si nosaltres tenim cinc euros, perquè això és el que ens podem gastar”, ha explicat.

“Pagar amb targeta és molt temptador: és diners de plàstic que després ens lleven del compte bancari i fraccionar el cost en diversos pagaments tampoc sembla una estratègia desitjable, ja que eixa acció pot comportar interessos elevats o generar problemes d’impagaments”, ha insistit.

Vigilar els preus

A més, demana als consumidors que estiguen alerta perquè no els prenguen el pèl: “És molt fàcil deixar-se portar pels cartells que apareixen en els aparadors, habitualment elaborats amb xifres enormes i colors cridaners, com el roig”. Sobretot perquè acostumen a amagar la famosa ‘lletra xicoteta’ o, fins i tot, a conduir a l’engany.

“Rebaixes fins al 70 per cent, per exemple. Això no vol dir que tota la botiga estiga al 70 per cent. Això vol dir que hi haurà una selecció de productes, normalment xicoteta, que tindrà aplicat eixe percentatge. I això és un exercici de col·laboració ciutadana que hem d’inculcar. I, per descomptat, si veiem que s’incorre en mala praxi, cal manifestar-ho”, ha puntualitzat.

I recorda que aquestes promocions no han d’alterar la resta de factors. És a dir, assistim a una “rebaixa del preu, però no de les garanties ni de les qualitats”. Perquè, tal com ha detallat, un article rebaixat és aquell que anteriorment tenia un cost alt i que ara, de manera puntual, pot adquirir-se per una quantitat menor que no compromet la seua qualitat ni el seu aspecte. “Les rebaixes és l’abric que porte veient dos mesos a un determinat preu i que ara val un 20 o un 30 per cent menys, però que no presenta cap mena de defecte”.

Font: Radio Valencia. Cadena Ser.

Compartir amb: