Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesInformacióLa ciutadania gastarà una mitjana de 100€ en rebaixes

La ciutadania gastarà una mitjana de 100€ en rebaixes

La ciutadania gastarà una mitjana de 100€ en rebaixes

La Unió de Consumidors recomana un consum sostenible i responsable

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, davant l’inici tradicional el pròxim dia 7 de les rebaixes per part dels comerços, recorda la necessitat d’ajustar-se al pressupost establit i realitzar un consum responsable i sostenible. No obstant això, en l’última setmana de l’any molts comerços han iniciat els descomptes i rebaixes especialment en roba, calçat i complements, animant les compres de regals per a Reis. Durant aquesta campanya, la ciutadania té previst destinar una mitjana de 100€ en l’adquisició d’articles rebaixats.

Encara que ja no existeix un període establit perquè els comerços realitzen rebaixes, molts establiments continuen mantenint la tradició d’iniciar les rebaixes d’hivern el dia 7 de gener, i el propi dia 6 per a les compres en línia. Ens trobem en un període de l’any de major consum, en el qual s’enllacen contínues campanyes comercials en mes i mig, la qual cosa provoca que la ciutadania distribuïsca el pressupost destinat a les compres entre el Black Friday, Nadal, Reis i rebaixes.

En opinió de Vicente Inglada, secretari general de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana “enguany s’han anticipat les compres durant les festes nadalenques, motivat principalment per l’arribada del fred que ha provocat l’adquisició de roba d’hivern i abric”. En aquest sentit, afig que “s’han pogut aprofitar els descomptes i rebaixes que ja estan aplicant els establiments comercials”. No obstant això recorda “que les rebaixes han de ser una oportunitat per a adquirir el producte que necessitem a un preu més reduït, però sempre controlant la despesa i mai deixar-se portar per impulsos i evitar anar de compres com a forma d’oci”.

Decàleg de consells en rebaixes.

– Realitzar una llista dels productes que realment es necessiten i elaborar un pressupost.
– Comprovar el preu que desitgeu-vos adquirir abans del començament de rebaixes i d’aquesta manera conéixer l’estalvi econòmic de comprar-lo en rebaixes
– Comprovar que la qualitat i garanties del producte siguen les mateixes que en qualsevol altra època de l’any.
– Les formes de pagament han de ser les mateixes que en qualsevol altre període. En el cas de pagament amb targetes de crèdit, controlar la despesa i ser conscients de les condicions de pagament.
– Conéixer la política comercial de devolucions de l’establiment abans d’adquirir els productes.
– El factura simplificada és imprescindible per a realitzar una devolució o reclamació, a més els comerços es troben obligats per llei a facilitar-ho sempre.
– Els productes rebaixats han d’estar clarament identificats i separats dels quals no estiguen rebaixats, per a evitar confusions als clients.
– En les compres en línia, el termini per a poder retornar el producte adquirit és de 14 dies naturals, havent-se de tindre en compte les possibles despeses accessòries que podria – haver d’abonar el consumidor per aquesta devolució, unes despeses que han de vindre reflectits en les condicions de compra del producte.
– És millor optar per comerços adherits al Sistema Arbitral de Consum.
– Davant qualsevol irregularitat sol·licitar el full de reclamacions i acudir als organismes oficials de consum i a la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana per a tramitar aquesta reclamació.

 

Compartir amb: