Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesInformacióDiversity Festival València: passos per a intentar recuperar els diners de les entrades

Diversity Festival València: passos per a intentar recuperar els diners de les entrades

Diversity Festival València: passos per a intentar recuperar els diners de les entrades

Els afectats per la cancel·lació del Diversity València Festival, que havia d’haver-se celebrat del 21 al 23 de juliol en la Ciutat de les Arts i les Ciències, s’han agrupat en xarxes socials per a intentar recuperar els seus diners. Fa onze dies que es va anunciar la suspensió d’un esdeveniment que, en tres dies, anava a comptar amb les actuacions musicals de Black Eyed Peas, Christina Aguilera, Maneskin, Martin Garrix o Ozuna, entre altres. Les associacions de consumidors recorden que l’obligació dels promotors és retornar tots els diners recaptats per les entrades, encara que reconeixen que pot ser difícil si l’empresa es declara insolvent i no té diners per a pagar als afectats.

L’organització encara no ha comunicat de quina manera procedirà a retornar l’import de les entrades i els usuaris afectats s’han agrupat per a aconseguir una solució. Encara que hi ha algunes plataformes que sí han retornat els diners de les entrades, com El Corte Inglés, altres plataformes com See Ticket no ho han fet encara. n aquest cas, al·leguen que el promotor de l’esdeveniment, que és Merci Entertainment España,no els ha fet arribar els fons necessaris per al reembossament dels diners als seus clients. I, mentrestant, els usuaris es pregunten què haurien de fer en aquest moment per a recuperar els diners invertits.

Què cal fer per a recuperar els diners?

El secretari de la Unió de Consumidors, VicenteInglada, detalla en la SER que el primer que han de fer els afectats és posar-se en contacte, per escrit, amb els organitzadors del festival per a demanar-los la devolució íntegra dels diners pagats per les entrades i per qualsevol altre extra que hagen desemborsat, com les consumicions o la zona VIP. Ho han de fer per correu electrònic o a través de la web de l’empresa, però s’han de guardar una còpia de l’enviat per a poder demostrar que s’han comunicat per ells de manera oficial.

Si l’empresa promotora no respon, el següent pas, explica Inglada, és acostar-se a una oficina de consumidors municipal per a tramitar una reclamació per les entrades que, mitjançant la via extrajudicial, intente que l’empresa els retorne els diners. Aquesta mediació extrajudicial, explica el director de l’UCE, és fonamental ja que no costa gens de diners.

En el cas que, malgrat aquest tràmit, els promotors seguisquen sense accedir a les peticions dels afectats, Vicente Inglada detalla que el següent pas és ja acudir a la via judicial, mitjançant una acció individual o la col·lectiva. En aquest cas, el més probable és que la Justícia done la raó als afectats ja que hi ha molts precedents de sentències que obliguen l’empresa a retornar els diners de les entrades, en el cas d’esdeveniments cancel·lats.

El perill de perdre els diners

No obstant això, Vicente Inglada alerta que ja s’han donat en la Comunitat Valenciana “dolentes experiències” i considera poc probable que l’empresa, si és insolvent i s’ha quedat sense diners, finalment retorne els diners als afectats. Posa com a exemple el festival Marenostrum, als promotors del qual una sentència els va obligar a retornar els diners, però no l’han fet perquè es van declarar insolvents.

Per a evitar nous casos com aquest, la Unió de Consumidors demana a les administracions públiques que extremen la vigilància davant els festivals i grans concerts i obliguen els promotors a ser solvents econòmicament, o a disposar d’una assegurança de responsabilitat que es faça càrrec de la devolució de les entrades si l’esdeveniment es cancel·la. Insisteix que cal millorar els controls i cal reforçar les sancions, perquè les empreses que cancel·len esdeveniments i no retornen els diners no puguen tornar a organitzar un festival o un concert.

Vicente Inglada també recomana acudir a una organització de consumidors com l’UCE en el cas que els afectats decidisquen emprendre una demanda col·lectiva contra l’empresa per a la devolució de les entrades. Afirma que és la manera més segura d’acudir a la via judicial, ja que aquests organismes tenen experiència en aquesta mena d’accions i són fiables.

 

Font: Cadena Ser

Compartir amb: