Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesInformacióLa Unió de Consumidors advertix dels perills en el lloguer d’un vehicle

La Unió de Consumidors advertix dels perills en el lloguer d’un vehicle

La Unió de Consumidors advertix dels perills en el lloguer d’un vehicle

Llogar un vehicle és un dels serveis més contractats per les persones consumidores que viatgen al seu lloc de vacances amb avió, vaixell o tren i necessiten desplaçar-se en el lloc de destinació. En els últims anys s’han incrementat les consultes i reclamacions relacionades amb el lloguer de vehicles, concretament, condicions de devolució, estat del vehicle, combustible, assegurances que s’inclouen.

Cada vegada és més habitual que es reserve el vehicle de lloguer a través de plataformes web d’intermediaris, per la qual cosa hem d’extremar les precaucions a l’hora de confirmar la reserva del vehicle i també amb els serveis accessoris que ofereixen, entre ells, la contractació d’assegurances, perquè en molts casos no són compatibles amb els quals exigeix l’empresa de lloguer.

Un dels principals problemes es troba a l’hora de retirar el vehicle reservat, perquè l’empresa del lloguer sol exigir a bé una quantiosa fiança (sol rondar entre els 1.000 i els 1.200 euros), que bloquegen a través de targeta de crèdit o dèbit, sense que prèviament el consumidor sàpia d’aquest cobrament fins a l’últim moment.

A vegades, les empreses permeten “estalviar-se” el pagament d’aquesta fiança, mitjançant la contractació d’una assegurança pròpia que cobrisca danys per accident en la utilització del vehicle reservat, sense que donen validesa a cap altre segur, ni tampoc al contractat amb l’empresa intermediària juntament amb la reserva del vehicle.

L’elecció d’abonar una fiança (que, encara que elevada, posteriorment podrà recuperar-se), o del pagament del segur, també podrà tenir conseqüències: bé en què el vehicle que es lliure estiga en millor o pitjor estat, o bé que després del lliurament del vehicle en finalitzar el lloguer, “apareguen” diversos danys dels quals es responsabilitzarà al consumidor, exigint-li el pagament d’una indemnització (que bé es cobraran de la fiança o carregaran directament en la targeta), segons una taula pròpia que ja tenen moltes empreses, i sense que s’haja justificat la reparació d’aquests danys, per la qual cosa en moltes ocasions, al següent client se li lliurarà el mateix vehicle amb danys i desperfectes sense haver sigut reparat.

Per tant, i per a evitar els perjudicis que suposa a les persones consumidores, la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana ha elaborat una sèrie de recomanacions a tenir en compte en llogar un vehicle.

 • Abans de triar un vehicle, és convenient fer una comparativa entre diferents empreses de lloguer que presten servei en la zona de destí, tenint en compte preu i condicions de lloguer.
 • La comparativa ha de tenir en compte nombre de conductors, edat d’aquests, així com antiguitat del permís de conduir. Aquestes dades poden influir en el preu final.
 • Si es necessitaran cadires o adaptadors per als xiquets, comprovar preus i disponibilitat en l’empresa de lloguer.
 • És important tenir clar el lloc de recollida i devolució del vehicle, i els quilòmetres diaris que es tenen previst realitzar per si s’opta per un lloguer de quilometratge il·limitat o no.
 • La política de combustible, les companyies poden exigir que el vehicle es retorne amb el depòsit buit, ple o amb els mateixos nivells de combustible que tenia en lliurar-se.
 • Comprovar les condicions de l’assegurança de vehicle amb el qual circularàs i valorar l’opció d’ampliar les cobertures.
 • En el cas de llogar el vehicle a través de plataformes en les quals també s’ofereix la possibilitat de contractar un segur, prèviament confirmar amb l’empresa de lloguer que aquestes cobertures són les que ells requereixen.
 • Abans de signar el contracte, llegir amb deteniment tot el seu clausulat, comprovant, en particular, que els preus són totals (incloent impostos, i altres serveis addicionals com: assegurances contractades, lliurament del vehicle en lloc diferent al de recollida, preu per combustible quan el vehicle es lliure amb menys combustible del que es va lliurar, possibles suplements per quilometratge recorregut…).
 • Abans de retirar el vehicle comprovar l’estat en què es troba el vehicle i dels accessoris obligatoris (roda de recanvi, kit antiburxades, reflectora). Revisar si existeix algun desperfecte (esgarrapades, taques en la tapisseria o carrosseria, abonyegadures,) que puga tenir el vehicle perquè en el moment en què el lliurem no puguen atribuir-nos a nosaltres els esmentats desperfectes. En aquest cas, sempre convé anotar-lo en el document de recollida del vehicle i fer fotos i vídeos de l’estat del vehicle a llogar des de diferents angles i de cada desperfecte que observem. De la mateixa manera, fotografiar l’indicador del depòsit de combustible i del comptaquilòmetres abans de retirar el vehicle.
 • Aquesta mateixa operació, cal tornar-la a realitzar quan retornem el vehicle a l’empresa de lloguer, especialment si es retorna en un lloc diferent al de la recollida, o si en el moment de la devolució, un empleat de l’empresa no verifica l’estat del vehicle, o no ens faciliten còpia del lliurament.
 • Si es pateix algun contratemps, accident o avaria amb el vehicle de lloguer posar-lo en coneixement de l’empresa de lloguer.
 • Davant qualsevol irregularitat sol·licitar el full de reclamacions i acudir als organismes oficials de consum i a la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana per a tramitar aquesta reclamació, i fer valdre els seus drets.
Compartir amb: