Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciCampanyesEl 26% dels valencians pren habitualment complements alimentosos

El 26% dels valencians pren habitualment complements alimentosos

El 26% dels valencians pren habitualment complements alimentosos

Enquesta sobre els complements alimentosos de la Unió de Consumidors i la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública

Més del 45%, concretament un 46,8%, de la ciutadania declaren no consumir complements alimentosos, enfront del 26% que si els pren habitualment, i un 27,2% de manera esporàdica. Aquesta és una de les conclusions que es desprén d’una enquesta realitzada per la Unió de Consumidors per a conéixer els hàbits de consum i opinió respecte als complements alimentosos.

Aquesta enquesta forma part de la campanya “Els complements alimentosos. Com fer un consum responsable” que ha sigut presentada hui per Vicente Inglada, secretari general de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana i Isaura Navarro, secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari, amb l’objectiu d’informar la ciutadania de la normativa, etiquetatge i composició, així com conscienciar-la sobre un consum responsable.

Els principals motius que al·leguen les persones enquestades per a no prendre complements alimentosos són en un 69,3% que no els consideren necessaris ja que mantenen una dieta equilibrada, un 16,1% considera que no els fa falta i un 14,6% no es fien de la seua composició. En canvi, les persones consumidores que si prenen complements alimentaris ho fan en un 38,1% per recomanació mèdica, un 28,9% per a sentir-se millor, un 15,8% per recomanació del farmacèutic, un 10,5% per consell d’amics i/o familiars i un 6,7% per la publicitat del producte en cartells, internet etc.

Quant als efectes que han notat després del consum de complements alimentosos, un 55,7% declara que es troba millor, un 28,4% no ho sap i un 15,9% no ha notat cap millora.

Majoritàriament, un 63,5% adquireixen aquests complements en farmàcies, li segueix amb un 47,3% els establiments d’alimentació i nutrició, un 15,3% pàgines web especialitzades i un 2,7% en herbolaris. A més, un 68,9% de les persones enquestades declara que llig la composició i l’etiquetatge, enfront del 14,4% que no ho fa i el 16,7% que només ho fa a vegades.

Aquesta campanya es complementa amb altres accions de conscienciació i informació com la distribució de fullets informatius entre la ciutadania, difusió d’infografies a través de xarxes socials, així com la creació en la pàgina web de la Unió de Consumidors www.uniondeconsumidores.org d’una secció específica amb tota la informació de la campanya juntament amb un formulari perquè les persones consumidores tinguen accés a la informació i puguen resoldre els dubtes que se’ls plantegen sobre els complements alimentosos.

 

Compartir amb: