Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09

El 64,4% de la ciutadania gastaran com a màxim 100€ en el Black Friday

Un 45,5% de les persones enquestades no té previst realitzar cap compra

El 45,5% de les persones enquestades no té previst realitzar cap compra durant el Black Friday, enfront del 32,5% que sí que té decidit adquirir algun article i un 22% que encara no ho sap. Aquests són les dades que es desprenen d’una enquesta realitzada per la Unió de Consumidors per a conéixer el pressupost i els hàbits de compra en aquesta campanya de promocions que té lloc l’últim cap de setmana del mes de novembre, i es consideren l’inici quasi oficial de la campanya de compres nadalenques.

Els motius de la ciutadania per a no realitzar compres durant el Black Friday són principalment no necessitar adquirir cap article, considerar que aquestes promocions només fomenten el consumisme, o no creuen que siguen descomptes reals. En canvi, els motius de la ciutadania per a adquirir articles en el *Black *Friday són aprofitar en general els descomptes i promocions, adquirir el que necessiten a un preu més econòmic o comprar regals per al Nadal.

Durant aqueix cap de setmana, les persones consumidores aprofitaren les ofertes promociones per a adquirir sobretot roba i calçats, tecnologia, electrodomèstics i perfumeria i cosmètica i molts començaren la compra dels regals i altres productes propis del Nadal. La informació relacionada amb els preus i promocions dels articles, l’obtenen en un 77% d’internet, seguit de xarxes socials, un 27,4%, mitjans de comunicació, un 22,2%, i emails, un 13,7%.

Majoritàriament, les persones consumidores tenen previst realitzar les compres en línia, així ho manifesta un 47,3%, un 34,5% de manera presencial, de manera que es realitzaran tant a través de plataformes de comerç electrònic com en el xicotet comerç, i en menor mesura en grans superfícies.

Quant al pressupost que tenen previst destinar, un 64,4% de les persones enquestades han afirmat que es gastaran menys de 100€, un 28,8% entre 100 i 200€, i només un 6,8€ més de 200€. I en comparació amb anys anteriors, un 45,7% destinaran el mateix pressupost, un 22,4% gastaran menys que anys anteriors, només un 7,8% gastarà més.

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana recorda als consumidors que és important comparar preus abans per a conéixer realment el percentatge d’estalvi, informar-se sobre les devolucions i no deixar-se portar per la compra compulsiva, ja que existeix estalvi per al consumidor quan realment trobem el producte que necessitem a un preu millor.

RECOMANACIONS

– Evitar la compra impulsiva, tant presencial com en línia, per molt temptadores que puguen resultar les ofertes.

– Fer una llista planificada de necessitats, tant personals com de regals a comprar.

– Limitar el nostre pressupost de despesa, fixant-nos un topall del que podem gastar.

– Analitzar i prestar molta atenció tant a les ofertes com a la seua publicitat, perquè els paranys i enganys poden estar molt presents.

– No deixar-se portar només pel percentatge de descompte dels productes. És millor parar atenció al preu anterior del producte i al descompte en el seu import.

– Tindre sempre present que en les compres en línia el consumidor disposa de 14 dies per a desistir, penedir-se o retornar el producte comprat sense haver de donar cap explicació.

– Saber diferenciar entre vertaderes ofertes de productes i paranys de les empreses per a desfer-se dels estocs d’articles dels seus magatzems.

– En les compres en línia optar millor per la targeta prepagament, targetes de crèdit limitat o *Paypal, vigilant la seguretat de les pàgines web i evitant les transferències bancàries si no ens fiem del venedor.

– Les garanties dels productes són les mateixes de sempre i així hem d’exigir-les.

– Exigir en tot moment el respecte dels nostres drets com a consumidors i reclamar en cas necessari.

Finalment, Vicente Inglada, secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana recorda als consumidors la importància de dur a terme un consum responsable i sostenible, i que, davant qualsevol problema, acudir a les associacions de consumidors per a realitzar la corresponent reclamació.

Compartir amb: