Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09

La Unió de Consumidors posa en marxa una campanya per a la difusió de la informació necessària en els aliments no envasats

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana en col·laboració amb la Conselleria de Sanitat i Salut Pública posen en marxa la campanya «Coneixes el que menges?» amb l’objectiu de donar a conéixer entre les persones consumidores la informació que ha de ser present en els aliments no envasats en els establiments comercials i de restauració.

Amb aquesta campanya es busca informar que en els establiments -tendisques, supermercats, restaurants- es poden trobar tant aliments envasats com aliments no envasats. En el cas dels productes envasats fan referència a aquells que s’envasen en el moment a petició del consumidor final, se serveixen en bars, cafeteries i restaurants on s’embene a granel al consumidor final.

Com a persones consumidores, es té el dret i la responsabilitat de conéixer la informació que ha de ser present en aquests establiments, així com el lloc en el qual ha d’estar. No obstant això, amb aquesta campanya s’ha volgut traslladar que existeixen diferents tipus d’aliments no envasats i, que per tant, aquesta informació varia segons el tipus al qual es faça referència.

Les especificacions per als productes no envasats estan fixades pel Reglament (UE) 1169/2011 sobre la informació que s’ha de facilitar a les persones consumidores dels aliments sense envasar. A més, al febrer de 2015 es publique el Reial decret 126/2015 pel qual s’aprova la norma general relativa a la informació alimentària dels aliments que es presenten sense envasar.

Aquesta campanya recull diferents accions de difusió en línia, en la nostra pàgina web i en les xarxes socials, amb les quals es busca que la ciutadania puga disposar de tots els detalls que ha de tindre en compte a l’hora de comprar o consumir aquests productes.

Pots conéixer tota la informació accedint a les nostres campanyes.

Compartir amb: