Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaEn el dia de la seguretat alimentària, la Unió de Consumidors llança recomanacions a la ciutadania

En el dia de la seguretat alimentària, la Unió de Consumidors llança recomanacions a la ciutadania

En el dia de la seguretat alimentària, la Unió de Consumidors llança recomanacions a la ciutadania

Amb motiu de la celebració avui 7 de juny del Dia de la Seguretat Alimentària, la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana recorda a les persones consumidores una sèrie de consells a tenir en compte.

La Seguretat alimentària suposa la implicació de totes les baules de la cadena alimentària, des de la producció, passant per la distribució fins al consumidor. En aquesta última baula, cal prestar especial atenció a la manipulació, conservació i cocció dels aliments per a ser consumits. Per tant, el consumidor exerceix també un paper fonamental per a garantir la seguretat dels aliments. Recomanacions a seguir:

  • Llegir i entendre l’etiqueta dels productes, és ací on apareix tota la informació relacionada amb el producte que adquirirem.
  • Davant qualsevol dubte, sempre preguntar i informar-se.
  • Saber distingir ens la data de caducitat i la de consum preferent.
  • Conservar adequadament els aliments i seguir, si escau, les indicacions de conservació que indica el fabricant.
  • Atenció a la conservació per a un consum posterior d’aliments cuinats en la llar.
  • Evitar trencar la cadena del fred en els aliments, per tant durant la compra sempre els congelats i els freds han de ser els últims a introduir-los en la cistella.
  • Utilitzar una bossa isotèrmica per a transportar aquests aliments.
  • Revisar els aliments que es queden a temperatura ambient.
  • En la cuina mantenir la màxima higiene tant personal com dels utensilis que utilitzem.

Per a evitar contaminacions creuades és convenient no utilitzar els mateixos utensilis per a tots els aliments.
Per a Vicente Inglada, Secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana és fonamental que totes les persones consumidors a més de seguir aquests consells i seguir uns hàbits alimentaris saludables demanen a les Administracions l’increment de campanyes informatives i promocionals per a augmentar les inspeccions i les mesures higiènic sanitàries dels productes que adquirim diàriament. En aquest sentit, Inglada ha llançat una reflexió entorn de la necessitat de compatibilitzar la sostenibilitat del planeta i les mesures de protecció i conservació dels aliments per a evitar problemes que afecten la nostra salut. Per això, des de la Unió de Consumidors considerem que és necessari conscienciar a la ciutadania en hàbits de consum que modifiquen les seues conductes en benefici de la seua salut.

Compartir amb: