Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaLa UCCV insta als partits polítics a intensificar mesures en defensa de les persones consumidores

La UCCV insta als partits polítics a intensificar mesures en defensa de les persones consumidores

La UCCV demana mesures de foment del sistema arbitral de consum

La Unió de Persones Consumidores de la Comunitat Valenciana (UCCV) ha celebrat una Junta en la qual han abordat diferents qüestions relacionades amb els drets de les persones consumidores de la Comunitat Valenciana i han instat als partits polítics, que es presenten als diferents processos electorals, que intensifiquen accions en defensa de les persones consumidores i que fomenten el canvi d’hàbits de consum entre la ciutadania.

En aquest sentit, destaquen la necessitat de reforçar la promoció d’activitats en defensa de les persones consumidores i la posada en marxa d’accions i programes en col·laboració amb les associacions de consumidors. També assenyalen que seria necessari implementar accions en l’àmbit educatiu, destacant el caràcter prescriptiu dels més joves.

En la citada Junta, s’ha posat de manifest la necessitat de treballar amb col·lectius vulnerables que, per diferents circumstàncies, tenen problemes a l’hora d’exercir els seus drets com a persones consumidores. De fet, recorden a les diferents forces polítiques, que tant la Constitució Espanyola en el seu article 51 com l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana en l’apartat 5 del seu article 9, insten als poders públics a garantir la defensa dels consumidors i usuaris i a la posada en marxa d’accions d’informació i de foment de les organitzacions de persones consumidores.

Sistema Arbitral de Consum

Un apartat destacat ha sigut el tema del Sistema Arbitral de Consum incidint en la necessitat de fomentar accions que permeten l’adhesió a l’arbitratge de consum per a garantir la defensa dels interessos de la ciutadania en tots els sectors econòmics possibles que afecten la nostra economia familiar. També han assenyalat la necessitat d’accions que fomenten la igualtat entre tota la ciutadania, insistint en el problema de la despoblació de zones rurals i de l’interior que impossibiliten els mateixos drets per a tots i totes.

Compartir amb: