Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaLa Unió de Consumidors alerta dels riscos de la compra d’entrades per Internet

La Unió de Consumidors alerta dels riscos de la compra d’entrades per Internet

La UCCV recomana la compra en pàgines oficials

Les entrades per als concerts de Vivers per a el mes vinent de juliol i que organitza l’Ajuntament de València ja estan a la venda, i un any més, la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana ha detectat la “revenda” d’aquestes entrades en pàgines no oficials com www.viagogo.es i www.stuthub.es. Aquestes pàgines web es dediquen a la compra-venda d’entrades a espectacles musicals i esportius i estan oferint entrades per als mateixos concerts de Vivers a preus que actualment ja estan duplicant el preu al qual poden adquirir-les si s’accedeix a la pàgina oficial www.concertsdevivers.com (Concert de David Bisbal: pàgina oficial 41,80€ en viagogo 78€).

La venda d’entrades dels concerts de Vivers es realitza de forma oficial a través de la pàgina web www.concertsdevivers.com, amb preus que oscil·len des dels 13€ als 55€ depenent del concert, més el 10% en concepte de despeses de gestió, la qual cosa suposaria un cost total entre 14,3€ a 60,5€. No obstant això, la Unió de Consumidors de València ha detectat que si aquestes entrades a concerts s’adquireixen a través de www.viagogo.es i www.stuthub.es els preus oscil·len entre els 27,95€ als 73,54€, més el 20% o fins i tot el 45% en concepte de despeses de gestió i taxes, la qual cosa podria suposar un cost total entre 33€ a 107€

El motiu d’aquest alarmant increment de preu es deu al fet que aquestes plataformes alternatives no manté un acord de col·laboració amb l’entitat organitzadora dels concerts de Vivers per a la gestió de venda d’entrades, sinó que ofereix les entrades que terceres persones ja han adquirit a través de la pàgina oficial i posteriorment “revén “aquestes entrades a preus molt superiors i a més afigen elevades taxes, i despeses de gestió.

En aquest sentit, la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, l’Ajuntament de València i la pròpia empresa organitzadora coincideixen a recomanar no adquirir entrades a través d’aquestes pàgines web ja que són moltíssim més cares, i no ofereixen una mínima seguretat al comprador de què es tracte d’una entrada oficial o que no vaja a tenir incidències o problemes en l’accés a l’esdeveniment. Encara que sembla il·lògic que els compradors paguen un preu molt més elevat per unes entrades si les poden adquirir en el lloc oficial i a un preu molt més reduït, la veritat és que en els cercadors d’internet és la pàgina de **viagogo la que apareix millor posicionada, en pagar per aquesta ubicació, i pel que és probable que els usuaris accedisquen a aquestes pàgines sense tenir el suficient coneixement de com funcionen. Quan el consumidor accedeix a la compra d’una entrada a través d’aquestes pàgines web, rep missatges molt persuasius a fi de pressionar al consumidor perquè les adquirisca. A això cal afegir que fins a quasi el final del procés de compra al consumidor no li indiquen el preu total de l’entrada, incloent despeses de gestió, taxes i altres impostos que apliquen en aquestes webs.

Un altre risc que han d’assumir els consumidors que adquirisquen les entrades a través d’aquestes plataformes, és que en cas d’incidències de l’esdeveniment en els quals procedisca la devolució dels diners de l’entrada, només se’ls reintegrarà el preu oficial i no el que hagen abonat per haver-les comprat en pàgines web que no tenen convenis amb l’empresa organitzadora de l’esdeveniment per a vendre entrades, amb el consegüent perjudici econòmic.

En opinió de la Unió de Consumidors de València aquest encariment del preu de les entrades provoca un considerable perjudici econòmic a l’Administració i a la ciutadania en general, ja que el cost dels concerts està sufragat en part, mitjançant diners públics, a fi de promocionar un esdeveniment cultural i facilitar l’accés a la ciutadania a aquestes activitats a un preu més assequible. En canvi, tant les persones o empreses que revenen les entrades així com les mateixes plataformes que permeten aqueixa activitat, s’estan aprofitant econòmicament dels recursos i activitats de l’Administració, així com de l’esforç dels artistes que participen en els esdeveniments.

Finalment, Vicente Inglada, Secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana recomana a tots els consumidors que adquirisquen sempre les entrades a qualsevol esdeveniment en pàgines web oficials o autoritzades pels organitzadors d’aquests esdeveniments.

Compartir amb: