Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesInformacióAPHORTA, la nova etiqueta per als productes de proximitat de l’horta valenciana

APHORTA, la nova etiqueta per als productes de proximitat de l’horta valenciana

A València comptem amb un dels punts de venda de productes agrícoles més importants, no solament per a la nostra ciutat si no en tota Espanya. És coneguda com la “Tira de Contar” i es troba en MercaValència. En aquest espai es comercialitzen cada dia més de 40.000 tones de fruites i verdures que provenen de xicotets agricultors de l’horta valenciana.

Per a fomentar els productes de proximitat i donar a conèixer als consumidors la procedència dels productes que adquireixen en els mercats, diferents organismes de l’Ajuntament de València, entitats socials i representants dels consumidors ens hem unit per a crear APHORTA, un etiqueta que acompanyarà als productes que provinguen de la “Tira de Contar” de MercaValencia.

 

Un total d’11 associacions entre les quals es troba la Delegació d’Energies Renovables, la Fundació Observatori del Canvi Climàtic, la Delegació d’Agricultura, Horta i Pobles de València, CERAI, VSF-Justícia Alimentària, ADICAE Comunitat Valenciana, la Regidoria de Comerç, la Delegació de Sanitat i promoció de la Salut, la Delegació d’Educació, MercaValència i la Unió de Consumidors de València, hem creat VOLS A VALÈNCIA amb la intenció de promocionar el producte de proximitat a través d’accions com APHORTA.

L’etiqueta APHORTA permetrà als usuaris identificar els productes agrícoles que provenen de la “Tira de Contar”. A més de l’esmentada etiqueta, aquests productes aniran acompanyats d’un fullet en el qual s’inclouran les dades de l’agricultor i la procedència del producte, així com dades tècniques del propi producte. Aquest fullet inclourà també un codi QR perquè el consumidor puga visualitzar un reportatge sobre la “Tira de Contar” i, en un futur, una fitxa tècnica de l’agricultor on s’explicarà el valor afegit que té la fruita o verdura que hem adquirit.

A partir de setembre, des de la Unió de Consumidors de València i en col·laboració amb la resta d’associacions, conscienciarem als consumidors de la importància de la compra de productes de proximitat i de qualitat en els mercats i les xicotets comerços.

Compartir amb: