Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaLa celebració de les comunions supera els 9.000€

La celebració de les comunions supera els 9.000€

La primera comunió és una de les celebracions de la infància més esperades per molts xiquets i la seua família. Aquest acte religiós s’ha convertit en un acte social que a vegades suposa un endeutament important per a moltes famílies. De fet, les famílies que tenen previst celebrar aquest esdeveniment en uns mesos, actualment estan immerses ja en l’organització d’aquest acte. Una celebració que segons es desprèn de l’estudi realitzat per la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana pot arribar a superar els 9.000€ entre vestuari, complements i banquet.

Tots aquests preparatius comencen amb bastant antelació, especialment es tria amb més cuidat el vestit del xiquet o xiqueta i el restaurant on celebrar la comunió. Aquestes són les partides que suposen un major desemborsament, el vestit de la xiqueta ens pot costar al voltant de 495 euros de mitjana, no obstant això, tot depèn de la qualitat de la tela, el treball que porte, si és de dissenyador o no, per la qual cosa podem trobar vestits de comunió des de 195€ i fins als 1175€. Una altra opció seria el lloguer del vestit de comunió el preu de la qual oscil·la sobre els 60€.

El vestit de comunió de la xiqueta necessitarà una sèrie de complements com un diadema, flors, llaç, que ens pot costar entre 18 € i 65,90€. A més, també necessita ca ca i guants que sumarà de mitjana uns 49€. A més, hem de tenir en compte que cal adquirir les sabates, muda, altres 64,90€ de mitjana.

En principi la roba dels xiquets és menys costosa per a la nostra butxaca, ja que si optem pel vestit d’almirall, pagarem com 320 euros, encara que podem trobar fins a 350 euros. El mateix ocorre amb altres opcions, vaig portar de Mariner o vaig portar jaqueta 240€ de mitjana. Com ocorre amb les xiquetes cal afegir-li el cost de les sabates, muda i calcetins.

Una vegada equipats, cal tenir en compte els complements com a rellotge, polsera, cadena, creu, etc. El desemborsament econòmic destinat a aquesta partida és molt ampli, ja que dependrà si s’opta per bijuteria, joieria etc. Com a dada orientativa, els complements ens poden costar entre 245€ i 1300€.
Sense cap dubte el banquet és la partida més cara, sempre que es decidisca celebrar el menjar en un restaurant i convidar a familiars a amics pròxims a aquest esdeveniment. Actualment el més habitual és encarregar un banquet en un restaurant (hi ha molts especialitzats en noces i comunions). Per tant, per a uns 65 convidats, que sol ser l’habitual entre amics i familiars la invitació a menjar pot costar uns 3.575 euros de mitjana, depenent, per descomptat, del menú que trie. A més, en tractar-se d’una celebració infantil també se sol contractar l’opció d’un menú infantil, que per a uns 15 xiquets costaria de mitjana uns 375€.

A l’hora de concretar el banquet podem trobar tot tipus de preus. Normalment, el que es fa és negociar amb el gerent del restaurant i triar un preu de menú. Fins i tot hi ha molts locals en els quals, per un preu determinat, ofereixen diferents tipus de menús, segons els gustos dels comensals entre 35 i 85 euros. Una altra despesa que cada any augmenta de manera considerable és el servei addicional d’animació a divertir als xiquets en aqueix dia tan especial.

També cal tenir en compte el reportatge fotogràfic. És habitual que la pròpia església encarregue a un fotògraf que faça un reportatge a tots els xiquets que aqueix dia celebren la seua comunió en ella, i que després es dividisquen les despeses entre tots, encarregant cada família tantes còpies com desitge.Per a immortalitzar la celebració, el més habitual és que s’encarregue un reportatge fotogràfic, amb el que també aquesta despesa ha de tenir-se en compte.

Encarregar una llista en una botiga especialitzada, on els xiquets han seleccionat prèviament els regals que volen rebre (això pot resultar beneficiós, ja que els facilita als familiars la tasca de triar els regals). Obrir un compte bancari perquè els convidats ingressen certa quantitat de diners en qualitat de regal.

A aquestes despeses cal afegir uns altres que no s’han comptabilitzat i que habitualment es realitzen per a aquest esdeveniment com equipar a la resta de la família, aprofitar l’ocasió per a arreglar la casa, etc.

Recomanacions:

  • Elaborar un pressupost d’acord amb les possibilitats econòmiques familiars i cenyir-se a ell tot el possible. Així es poden evitar excessos i endeutaments innecessaris.
  • Introduir en el pressupost les despeses previstes i un marge per a possibles afegits.
  • No deixar-se influir pels reclams publicitaris ni pel consumisme cada vegada més present en aquest tipus de celebracions.
  • Valorar la relació qualitat-preu en tots els productes i serveis.
  • Per a estalviar en les compres relacionades amb la Primera Comunió és molt convenient comparar preus en diferents establiments.
  • Després de comparar, adquirir cada article necessari a la botiga més econòmica i no realitzar tota la compra en un mateix establiment.
  • Reservar el banquet amb antelació, així hi haurà més possibilitats d’elecció de l’establiment i de trobar un preu més assequible.
  • No recórrer a crèdits ràpids ja que augmentaran l’endeutament familiar.
Compartir amb: