Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaLa ciutadania destina de mitjana 25€ en la disfressa d’Halloween

La ciutadania destina de mitjana 25€ en la disfressa d’Halloween

La ciutadania destina de mitjana 25€ en la disfressa d’Halloween

València, a 26 d’octubre de 2.023.- La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana amb motiu de la pròxima celebració de la festa de Halloween ha elaborat un sondeig per a conéixer el pressupost que tenen previst destinar a aquest esdeveniment. Enguany les persones consumidores que participen en alguna de les diverses festes que s’organitzen destinaran una mitjana de 25€ en l’adquisició de la disfressa i complements, i aprofitaran al màxim els articles que tenen d’anys anteriors, siga per a disfressar-se o per a decorar la casa. En aquesta línia, la ciutadania ha optat per fer un ús responsable, sostenible, evitant a més un desemborsament econòmic.

La celebració de Halloween és habitual entre la ciutadania, i cada vegada són més les festes privades i activitats específiques que s’organitzen per aquest motiu, per tant, és convenient tenir en compte que es garantisquen les mesures de seguretat. Cal acudir a esdeveniments segurs, que complisquen la normativa i en el cas d’adquirir disfresses per als menors de 14 anys, comprovar que porten la marca CE, ja que es consideren joguines, i, en canvi, si és per a adults que han de complir amb l’etiquetatge de peces tèxtils.

Cal recordar que les disfresses per a menors de 14 anys es consideren joguines i, entre altres qüestions, han de tenir la marca CE que garantisca que els teixits tenen una combustió lenta o advertir l’existència de peces petites o perilloses que puguen ocasionar risc d’asfíxia. En les disfresses per a adults han de complir l’etiquetatge de les peces tèxtils, indicant nom, direcció i el NIF del fabricador, comerciant o importador, número de registre industrial en el cas de peces fabricades a Espanya i composició del producte.

En opinió de Vicente Inglada, secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana recomana un consum responsable i recorda que sempre es poden reutilitzar disfresses o complements d’altres anys i elaborar a casa la nostra pròpia disfressa.

Precaucions i recomanacions a tenir en compte:

– Les disfresses sempre han de complir l’etiquetatge de les peces tèxtils, indicant nom, direcció i el NIF del fabricador, comerciant o importador, número de registre industrial en el cas de peces fabricades a Espanya i composició del producte.

– En l’etiquetatge de les disfresses per a nens haurà de figurar la marca CE, a més d’aportar informació com: l’edat recomanada, els advertiments d’utilització i les dades d’identificació del fabricador o responsable del producte. Així mateix, l’etiquetatge ha d’estar en espanyol.

– En el cas dels complements, cal prestar especial atenció a les màscares. Aquestes han de disposar d’orificis prou grans perquè garantisquen la correcta ventilació, i evitar així l’asfíxia. Quant a les perruques, hem de cuidar que estiguen elaborades amb materials resistents al foc, com el niló o el polièster.

– Amb el maquillatge s’ha d’extremar la precaució, davant el risc que aquests productes no hagin estat sotmesos als controls dermatològics adequats, per la qual cosa puguin produir al·lèrgies. Normalment, el seu etiquetatge no sol reflectir la composició i, en molts casos, aquestes pintures poden contenir plom, una substància perjudicial per a la pell i la salut.

– Si usarem dentadures o qualsevol altre objecte que s’introduïsquen en la boca hem de verificar que no continguen elements químics perjudicials per a la salut, perquè molts poden portar plom, del qual ja hem explicat la seua toxicitat. A més, les càpsules amb productes viscosos que simulen sang han d’estar perfectament etiquetades i els seus ingredients han de ser aptes per a la salut.

– Si la nostra idea és utilitzar lents de contacte hem de tindre en compte que aquests accessoris només han d’adquirir-se en un establiment d’òptica i han de ser adaptats i supervisats per un òptic o optometrista. Així mateix, cal tenir cautela amb les coles d’unes certes pestanyes postisses, perquè poden provocar irritacions en ulls i pell.

Compartir amb: