Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaLa majoria dels valencians gastaran menys de 100€ en el Black Friday

La majoria dels valencians gastaran menys de 100€ en el Black Friday

La majoria dels valencians gastaran menys de 100€ en el Black Friday

Un 40,2% les persones enquestades tenen previst realitzar alguna compra

La Unió de Consumidors de Consumidors de la Comunitat Valenciana ha realitzat una enquesta entre la ciutadania per a conéixer el pressupost i els hàbits de compra durant el black friday. Majoritàriament, la ciutadania aprofita els descomptes i promocions del black friday, un 40,2% ja té decidit adquirir algun article, enfront del 38,1% que no adquirirà cap producte i un 21,7% encara està indecís.

Els principals motius que té la ciutadania per a comprar durant el black friday són aprofitar els descomptes i avançar la compra dels regals per a Nadal, adquirir articles que realment es necessiten o simplement aprofitar les promocions que s’apliquen als productes. Quant al pressupost que tenen previst destinar a l’adquisició dels mateix, el 53% no destinaren més de 100€ durant aquesta campanya, un 17,6% entre 100 i 150€, un 5,9% entre 150 i 200€ i un 23,5% més de 200€. Aquest pressupost anirà destinat especialment a l’adquisició d’articles de roba i calçat, seguit de tecnologia, perfumeria i cosmètica i electrodomèstics, i buscaren informació sobre les ofertes en internet o a través de les xarxes socials.

Segons les dades d’aquesta enquesta, no existeix una preferència definida quant al tipus de comerç al qual acudiran a realitzar les compres, ja que pràcticament En el mateix percentatge compraran en establiments de xicotet comerç, grans superfícies i plataformes de comerç electrònic. El mateix ocorre amb el mitjà de compra, les persones enquestades manifesten que utilitzaran en la mateixa mesura la compra en línia amb la compra presencial.

En canvi, els motius que té la ciutadania per a no comprar durant el black friday són principalment no necessitar adquirir cap article, considerar que aquestes promocions només fomenten el consumisme, o no creure que es tracten de descomptes reals.

En comparació amb l’any anterior, les persones enquestades manifesten que destinaran menys pressupost motivats especialment per la situació econòmica familiar, a causa de les pujades de quotes hipotecàries i els preus dels aliments.

Per edats, els valencians entre 25 i 40 anys són els que declaren que gastaren més diners en l’adquisició de productes durant el black friday, un 25% més que la mitjana. En canvi, els majors de 60 anys són els que menys pressupost destinaren en aquesta campanya.

Vicente Inglada, secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana recorda als consumidors que és important comparar preus abans per a conéixer realment el percentatge d’estalvi, informar-se sobre les devolucions i no deixar-se portar per la compra compulsiva, ja que existeix estalvi per al consumidor quan realment trobem el producte que necessitem a un preu millor.

RECOMANACIONS

– Evitar la compra impulsiva, tant presencial com en línia, per molt temptadores que puguen resultar les ofertes.

– Fer una llista planificada de necessitats, tant personals com de regals a comprar.

– Limitar el nostre pressupost de despesa, fixant-nos un topall del que podem gastar.

– Analitzar i prestar molta atenció tant a les ofertes com a la seua publicitat, perquè els paranys i enganys poden estar molt presents.

– No deixar-se portar només pel percentatge de descompte dels productes. És millor parar atenció al preu anterior del producte i al descompte en el seu import.

– Tindre sempre present que en les compres en línia el consumidor disposa de 14 dies per a desistir, penedir-se o retornar el producte comprat sense haver de donar cap explicació.

– Saber diferenciar entre vertaderes ofertes de productes i paranys de les empreses per a desfer-se dels estocs d’articles dels seus magatzems.

– En les compres en línia optar millor per la targeta prepagament, targetes de crèdit limitat o Paypal, vigilant la seguretat de les pàgines web i evitant les transferències bancàries si no ens fiem del venedor.

– Les garanties dels productes són les mateixes de sempre i així hem d’exigir-les.

– Exigir en tot moment el respecte dels nostres drets com a consumidors i reclamar en cas necessari.

Finalment, Vicente Inglada, secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana recorda als consumidors la importància de dur a terme un consum responsable i sostenible, i que, davant qualsevol problema, acudir a les associacions de consumidors per a realitzar la corresponent reclamació.

Compartir amb: