Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaLa ciutadania destinarà una mitjana de 100€, segons la Unió de Consumidors

La ciutadania destinarà una mitjana de 100€, segons la Unió de Consumidors

La ciutadania destinarà una mitjana de 100€, segons la Unió de Consumidors

La pujada de l’Euribor impedeix una major despesa en rebaixes

Alguns establiments ja han iniciat el seu període de rebaixes aplicant descomptes en els seus articles, molts les començaren al llarg d’aquesta setmana i altres l’última setmana de juny, principis de juliol. Des de la liberalització del període de rebaixes, cada establiment inicia els seus descomptes en funció dels seus interessos comercials. Davant aquest període de consum, la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, recomana dur a terme compres conscient, responsable i ajustat al pressupost previst.

En aquesta ocasió, les persones consumidores tenen previst destinar una mitjana de 100€ en la compra de productes rebaixats, especialment roba, calçat i complements. No obstant això, s’ha detectat diferències importants de despesa entre les famílies que viuen de lloguer o han de fer front a una hipoteca, i les que tenen habitatge en propietat pagada. Les revisions de les quotes hipotecàries, així com la pujada del lloguer per l’escassa oferta de pisos per a residència habitual han desajustat el pressupost de les famílies, havent de reduir la despesa en aquelles partides més prescindibles com a roba i els complements.  Cal recordar que moltes famílies estan destinant ja entre el 40% i el 50% dels seus ingressos a pagar la quota de la hipoteca, la qual cosa està provocant ja problemes per a arribar a final de mes.

En canvi, les famílies la situació financera de les quals no ha patit variacions mantenen la seua capacitat de despesa, i per tant, podran destinar les quantitats previstes per a les rebaixes. En opinió de Vicente *Inglada, secretari general de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana “les persones consumidores han de ser conscients de la seua situació econòmica per a evitar compres innecessàries i prioritzar les despeses imprescindibles per a la millora de la seua qualitat de vida”.  I “lamentablement en aquest període és on més desigualtats observem entre les famílies en funció dels seus ingressos”.

CINC REGLES BÀSIQUES EN REBAIXES

Conéixer prèviament l’estalvi pel simple fet d’adquirir el producte en període de rebaixes. Per a això és important conéixer el preu de l’article abans d’aplicar-li la rebaixa, i aprofitar per a adquirir els productes que realment es necessiten.

La qualitat i garanties del producte són les mateixes que en qualsevol altra època de l’any, així com les formes de pagament. Cal controlar el pagament amb targetes de crèdit, controlar la despesa i ser conscients de les condicions de pagament.

En les compres en línia, el termini per a poder retornar el producte adquirit és de 14 dies naturals, havent-se de tindre en compte les possibles despeses accessòries que podria haver d’abonar el consumidor per aquesta devolució, unes despeses que han de vindre reflectits en les condicions de compra del producte.

Conéixer la política comercial de devolucions de l’establiment abans d’adquirir els productes, i guardar-se la factura simplificada ja que és imprescindible per a realitzar en el seu cas qualsevol devolució o reclamació.

Davant qualsevol irregularitat sol·licitar el full de reclamacions i acudir als organismes oficials de consum i a la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana per a tramitar aquesta reclamació.

Compartir amb: