Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesInformacióLa Generalitat inicia un procés participatiu per a elaborar el II Pla d’acció de Govern Obert de la Comunitat Valenciana

La Generalitat inicia un procés participatiu per a elaborar el II Pla d’acció de Govern Obert de la Comunitat Valenciana

La Generalitat inicia un procés participatiu per a elaborar el II Pla d’acció de Govern Obert de la Comunitat Valenciana

La Generalitat Valenciana, a través de la Direcció General de Transparència i Participació, inicia un procés de participació ciutadana amb l’objectiu d’elaborar el II Pla d’Acció de Govern Obert de la Comunitat Valenciana 2023-2027, en el marc del programa OGP Local de l’Aliança de Govern Obert (Open Goverment Partnership-OGP).

Este procés participatiu busca la implicació de la ciutadania i de les organitzacions de la societat civil de la Comunitat Valenciana en la creació de les polítiques públiques en matèria de participació i transparència.

L’elaboració del Pla inclourà un procés participatiu que constarà de 3 trobades, dos d’estes presencials i una tercera jornada telemàtica de rendició de comptes del procés. La primera de les reunions s’ha celebrat hui dilluns, 27 de novembre, per a abordar els reptes prioritaris i els compromisos que formaran part del II Pla d’Acció de Govern Obert.

A més, l’11 de desembre es desenvoluparà la segona trobada per a detallar les característiques de cada uns dels compromisos definits i dotar-los de contingut. En este sentit, s’aprofundirà en projectes i compromisos a través de diferents grups de treball.

Finalment, al gener de 2024 se celebrarà la jornada de rendició de comptes en el qual s’establiran els elements de governança del II Pla d’Acció de Govern Obert.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és dissenyar un document de consens amb aportacions de totes les parts implicades. En este sentit, les línies de treball proposades per a iniciar el procés de cocreació se centren en les àrees de transparència, participació, govern obert i rendició de comptes, en les quals es prevaldrà la capacitat transformadora dels projectes i un alt nivell de participació en el desenvolupament d’estes.

Compartir amb: