Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09

La Unió de Consumidors aconsella un consum conscient i responsable en rebaixes

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, davant l’inici tradicional el pròxim dia 7 de les rebaixes per part dels comerços, aconsella un consum conscient, responsable, realitzar un pressupost previ que evite realitzar despeses superiors als permesos per l’economia familiar i seguir totes les indicacions de les autoritats sanitàries. No obstant això, des de fa uns anys les compres en rebaixes s’han anat desestacionalizant i, per tant, també el pressupost que la ciutadania destina a la compra d’articles en rebaixes. De fet, des de fa alguns dies determinades cadenes de roba i grans superfícies han iniciat la campanya amb descomptes en determinats articles, coincidint amb les compres per Nadal i Reis.

Cal recordar que la liberalització del període de rebaixes permet als comerços poder realitzar-les en els períodes estacionals de major interés comercial segons el criteri de cada comerciant. No obstant això, molts establiments continuen mantenint la tradició d’iniciar les rebaixes d’hivern el dia 7 de gener, i el propi dia 6 en les compres en línia. Si bé és cert que davant les continues campanyes comercials que es concentren en mes i mig provoquen que la ciutadania distribuïsca el pressupost destinat a les compres entre el Black Friday, Nadal, Reis i rebaixes

En opinió de Vicente Inglada, secretari general de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana “és important dur a terme un consum responsable durant les rebaixes, diversificar les compres, seguint sempre les recomanacions de les autoritats sanitàries”. En aquest sentit, afig que “les rebaixes han de ser una oportunitat per a adquirir el producte que necessitem a un preu més reduït, sempre controlant la despesa i mai deixar-se portar per impulsos i evitar anar de compres com a forma d’oci”.

Consell i recomanacions 

L’aposta per una compra intel·ligent, conscient i responsable que es defensa des de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana ha de conduir a prendre la precaució fonamental de triar productes seleccionats abans del començament del període de rebaixes, la qual cosa permet conéixer el preu anterior a la rebaixa i així poder conéixer l’estalvi econòmic de comprar en rebaixes.

Realitzar una llista dels productes que realment es necessiten i elaborar un pressupost.

Comprovar que la qualitat i garanties del producte siguen les mateixes que en qualsevol altra època de l’any.

En l’etiqueta ha de constar el preu antic i el rebaixat.

Les formes de pagament han de ser les mateixes que en qualsevol altre període.

El factura simplificada és imprescindible per a realitzar una devolució o reclamació, a més els comerços es troben obligats per llei a facilitar-ho sempre.

Els productes rebaixats han d’estar clarament identificats i separats dels quals no estiguen rebaixats, per a evitar confusions als clients.

En les compres en línia, el termini per a poder retornar el producte adquirit és de 14 dies naturals, havent-se de tindre en compte les possibles despeses accessòries que podria haver d’abonar el consumidor per aquesta devolució, unes despeses que han de vindre reflectits en les condicions de compra del producte.

És millor optar per comerços adherits al Sistema Arbitral de Consum.

Recordar que en rebaixes els productes tenen la mateixa garantia, i que des d’aquest mes de gener s’ha ampliat el període mínim legal de dos a tres anys.

Davant qualsevol irregularitat sol·licitar el full de reclamacions i acudir als organismes oficials de consum i a la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana per a tramitar aquesta reclamació.

Compartir amb: