Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaLa Unió de Consumidors aconsella un consum responsable en rebaixes

La Unió de Consumidors aconsella un consum responsable en rebaixes

La Unió de Consumidors aconsella un consum responsable en rebaixes

La ciutadania destinarà una mitjana de 80€

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, davant l’inici tradicional el pròxim dia 7 de les rebaixes per part dels comerços, aconsella més que mai un consum conscient, responsable i ajustat al pressupost previst. L’increment dels preus i la contínua pujada de l’euribor està afectant les economies familiars que han de reajustar les partides de despeses, evitant comprar articles que no són imprescindibles. En aquesta ocasió, les persones consumidores tenen previst destinar una mitjana de 80€ en la compra de productes rebaixats, especialment roba, calçat i complements.

Encara que el període de rebaixes s’ha anat *desestacionalizando, molts establiments continuen mantenint la tradició d’iniciar les rebaixes d’hivern el dia 7 de gener, i el propi dia 6 per a les compres en línia. En canvi, altres establiments, en funció dels seus interessos comercials, ja van iniciar els descomptes i promocions a la fi de desembre. Ens trobem en un període de l’any de major consum, en el qual s’enllacen contínues campanyes comercials en mes i mig, la qual cosa provoca que la ciutadania distribuïsca el pressupost destinat a les compres entre el *Black *Friday, Nadal, Reis i rebaixes.

En opinió de Vicente Inglada, secretari general de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana “és important dur a terme un consum responsable durant les rebaixes, comparar, diversificar les compres i ajustar-se al pressupost”. En aquest sentit, afig que “les rebaixes han de ser una oportunitat per a adquirir el producte que necessitem a un preu més reduït, però sempre controlant la despesa i mai deixar-se portar per impulsos i evitar anar de compres com a forma d’oci”.

Consells i recomanacions.

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana aconsella de triar productes seleccionats abans del començament del període de rebaixes, la qual cosa permet conéixer el preu abans de rebaixes i comparar amb el rebaixat i així poder conéixer l’estalvi econòmic de comprar en rebaixes.

Realitzar una llista dels productes que realment es necessiten i elaborar un pressupost.

  • Comprovar que la qualitat i garanties del producte siguen les mateixes que en qualsevol altra època de l’any.
  • En l’etiqueta ha de constar el preu antic i el rebaixat.
  • Les formes de pagament han de ser les mateixes que en qualsevol altre període. En el cas de pagament amb targetes de crèdit, controlar la despesa i ser conscients de les condicions de pagament.
  • Conéixer la política comercial de devolucions de l’establiment abans d’adquirir els productes.
  • El factura simplificada és imprescindible per a realitzar una devolució o reclamació, a més els comerços es troben obligats per llei a facilitar-ho sempre.
  • Els productes rebaixats han d’estar clarament identificats i separats dels quals no estiguen rebaixats, per a evitar confusions als clients.
  • En les compres en línia, el termini per a poder retornar el producte adquirit és de 14 dies naturals, havent-se de tindre en compte les possibles despeses accessòries que podria haver d’abonar el consumidor per aquesta devolució, unes despeses que han de vindre reflectits en les condicions de compra del producte.
  • És millor optar per comerços adherits al Sistema Arbitral de Consum.

Davant qualsevol irregularitat sol·licitar el full de reclamacions i acudir als organismes oficials de consum i a la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana per a tramitar aquesta reclamació.

 

Compartir amb: