Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana posa en marxa una campanya per a fomentar l’ODS12 en favor del consum responsable

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana en col·laboració amb Presidència de la Generalitat Valenciana ha posat en marxa una campanya per a donar a conéixer els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030 establida per l’Organització de les Nacions Unides.

Sota l’eslògan “Un consum responsable per a un planeta millor “ la Unió de Consumidors està desenvolupant aquesta campanya al llarg del mes de desembre, per ser un dels períodes de major consum anual entre les persones consumidores, amb l’objectiu de fomentar el consum sostenible emmarcat dins del *ODS 12. El consum i la producció mundials -forces impulsores de l’economia mundial- depenen de l’ús del medi ambient natural i dels recursos d’una manera que continua tenint efectes destructius sobre el planeta. El progrés econòmic i social aconseguit durant l’últim segle ha sigut acompanyat d’una degradació mediambiental que està posant en perill els mateixos sistemes dels quals depén el nostre desenvolupament futur.

Per tot això, resulta essencial apostar per un consum i producció sostenibles que puguen fer més i millor amb menys. Es tracta de desvincular el creixement econòmic de la degradació mediambiental, augmentar l’eficiència de recursos i promoure estils de vida sostenibles.

Per a la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, el consum responsable i el comerç sostenible són dos dels objectius que juntament amb la defensa dels drets de les persones consumidores es converteixen en les principals accions d’aquesta associació. En aquest sentit, Vicente Inglada, secretari de l’organització considera que les persones consumidores som corresponsables amb la nostra compra en els impactes socials i ambientals d’aquesta mateixa producció. Per això, la importància dels ODS al nostre projecte i especialment de l’objectiu 12, que parla de consum responsable.

Compartir amb: