Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesInformacióLa UCCV destaca el paper de la ciudadania com actor principal en el procés del reciclatge

La UCCV destaca el paper de la ciudadania com actor principal en el procés del reciclatge

17 DE MAIG, DIA MUNDIAL DEL RECICLATGE

València, a 17 de maig de 2.018.- La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, davant la commemoració del Dia Mundial del Reciclatge, reivindica la necessitat d’una informació clara i transparent de les polítiques de gestió de residus perquè el consumidor siga conscient que l’esforç i dedicació en la separació de residus en el seu domicili és rendible i beneficiós per al medi ambient.

El reciclatge comporta considerables beneficis mediambientals. Permet convertir els residus en nous productes estalviant matèries primeres, reduint les emissions de gasos hivernacle, evitant residus en l’entorn i aprofitant al màxim els recursos naturals com l’aigua o l’energia. En aquest procés és imprescindible la sensibilització de la ciutadania i la participació activa dels consumidors, tant en la compra com en la correcta separació d’envasos per al reciclat. A més el reciclat contribueix a la millora de l’economia dels països i a la generació d’ocupacions verdes. En aquest sentit , Vicente Inglada, Secretari de la Unió de Consumidors, destaca la importància de l’economia circular com a canvi, fonamental, en el model econòmic mundial i demana un esforç a tots els sectors implicats, destacant el paper de les Administracions i dels sectors productius.

Per tant, la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, aprofitant la celebració avui del Dia Mundial del Reciclatge, reivindica polítiques d’incentiu que fomenten la recollida de botelles de plàstic i llandes en els esdeveniments culturals, esportius, festius; així com del reciclat i la reutilització d’altres materials que contaminen el medi ambient de manera agressiva com les piles o les bateries, realitzant campanyes educatives i ciutadanes. A més, és necessari dur a terme contínues campanyes de conscienciació entre la ciutadania sobre les conseqüències dels hàbits de consum actuals i els problemes que estan provocant, i fomentar la modificació d’aqueixos hàbits.

Vicente Inglada, Secretari de la UCCV, considera molt important els programes educatius per a conscienciar a la ciutadania “no solament als més xicotets sinó també a les seues famílies¨. En aquest sentit, Inglada, demana un esforç a les empreses per a incentivar polítiques de reciclat entre els seus treballadors.

La Unió de Consumidors demana una coordinació entre tots els actors implicats i sol·licita a les Administracions que coordinen els seus esforços per a invertir en polítiques d’innovació i eficiència de plantes de reciclat juntament amb empreses i consorcis per a afavorir l’increment de matèria de reciclada i així millorar els nivells de benestar per a tota la ciutadania

Compartir amb: