Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaRecomanacions de la Unió de Consumidors davant la compra d’articles del mundial de futbo

Recomanacions de la Unió de Consumidors davant la compra d’articles del mundial de futbo

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, davant el pròxim inici del Mundial de Futbol 2018, recomana als consumidors que tinguen previst adquirir souvenirs, records o equipación esportiva relacionats amb aquest esdeveniment esportiu que tinguen en compte l’establiment, tant físic com a online on duen a terme la compra del producte, així com les condicions de compra i les característiques del producte.

Aquesta recomanació de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana ve motivada per la quantitat d’articles que vinculats a la celebració del Mundial de Rússia 2018, s’estan oferint tant en establiments físics com a online, i que en algunes ocasions poden induir a error sobre si es tracta d’un article oficial o no. En aquest sentit, la UCCV ha pogut comprovar l’existència d’una gran varietat de tipus d’articles, samarretes, ulleres, posters, bufandes, etc, que es poden adquirir a diferents preus. No obstant açò, el producte estavella seria la samarreta de la selecció espanyola els preus de la qual oscil·len entre els 15€ i els 89,95€, si s’adquireixen en establiments oficials, que garanteixen que és el producte oficial del mundial, o bé en altres establiments que es desconeix tal característica, encara que la imatge de l’article sembla el mateix.

El gran negoci del marxandatge que gira al voltant d’aquests grans esdeveniments esportius, provoca la proliferació d’un gran ventall d’articles que es poden adquirir en qualsevol establiment. El principal problema és l’omissió d’informació detallada dels productes, que aclarisca al consumidor les condicions del producte, ja en la denominació ens podem trobar: samarreta oficial, rèplica de samarreta, o simplement samarreta mundial.

Per tant, la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, recomana als consumidors que adquirisquen aquests productes en establiments físics o online de confiança, lligen detingudament les etiquetes o condicions de compra i guarden el justificant de compra. Vicente Inglada, Secretari de la **UCCV, considera molt important que els consumidors no es deixen portar per l’eufòria i realitzen una compra responsable i sostenible.

Finalment, i en el cas que encara tinguen previst adquirir entrades per a assistir algun partit, realitzar l’adquisició per les pàgines oficials, seguint el procediment establit i les recomanacions que allí s’indiquen, i no a través de plataformes com a www.viagogo o www.stubhup que es dediquen a la compra-venda de **entrades i ofereixen les entrades que terceres persones ja han adquirit a través de la pàgina oficial i posteriorment “revén “ aquestes entrades a preus molt superiors i a més afigen elevades taxes, i despeses de gestió.

Compartir amb: