Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaLa Unió de Consumidors insta les entitats bancàries a millorar la protecció dels seus clients

La Unió de Consumidors insta les entitats bancàries a millorar la protecció dels seus clients

La Unió de Consumidors insta les entitats bancàries a millorar la protecció dels seus clients

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana considera que l’accés no autoritzat a una base de dades del Banc Santander, posa de manifest la vulnerabilitat del sistema de protecció de dades personals i privades de les persones consumidores, i adverteix que aquest tipus de situacions poden facilitar intents de frau i suplantació d’identitat amb el perjudici econòmic que pot ocasionar als consumidors i usuaris.

Per això, recomana que les persones consumidores extremen les precaucions a l’hora d’identificar qualsevol crida, sms o correu que puguen rebre encara que de les dades que els puguen indicar semble que prové d’una font de confiança. Els fraus informàtics cada vegada estan més perfeccionats, amb informació molt concreta que puga fer dubtar a les possibles víctimes *dela identitat de qui els ha contactat.

Així mateix, la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana insta l’administració i a les entitats financeres a establir mecanismes de verificació fidedigna en els contactes que realitzen als seus clients per a garantir comunicacions segures.

En aquest sentit, Vicente Inglada, secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana considera “que les entitats financeres no poden fer únicament responsables als seus clients de les possibles conseqüències econòmiques que puga ocasionar l’accés a les seues dades personals i privades”. A més, “cal no oblidar el nivell de desprotecció en la qual es troba el consumidor ja que no disposa de les mateixes eines de seguretat que les entitats financeres”.

Finalment, la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana recomana a totes les persones consumidores i usuàries que reben una trucada, *sms o correu electrònic sospitós que abans de realitzar o autoritzar qualsevol moviment, desconfien i contacten amb la seua sucursal o entitat financera, organismes de consum i fins i tot policia per a consultar si podrien estar sent víctimes d’un frau.

Si sospita que ha sigut víctima d’una estafa bancària contacte immediatament amb la seua entitat financera per a sol·licitar la paralització de qualsevol moviment o càrrec bancari i acudisca a la comissaria de policia per a interposar la corresponent denúncia.

Compartir amb: