Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaLa Unió de Consumidors sol·licita que el pla de millora de la ITV garantisca una cita a tots els usuaris

La Unió de Consumidors sol·licita que el pla de millora de la ITV garantisca una cita a tots els usuaris

La Unió de Consumidors sol·licita que el pla de millora de la ITV garantisca una cita a tots els usuaris

Valora positivament les mesures anunciades i espera que siguen eficaces

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana valora positivament les mesures anunciades per la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme encaminades a solucionar la problemàtica de falta de personal i gestió de la sol·licitud de cita prèvia per a la revisió de la ITV.

Actualment existeix un col·lapse en gran part d’estacions d’ITV que està dificultant als usuaris poder realitzar a temps la revisió del seu vehicle, ja que no tenen possibilitat d’obtindre cita fins transcorreguts dos o tres mesos. Aquesta situació està provocant preocupació i impotència entre els usuaris davant la impossibilitat de passar la ITV del seu vehicle que, en alguns casos, els porta a desplaçar-se a estacions d’ITV d’altres comunitats per a realitzar la corresponent revisió.

Per a la Unió de Consumidors aquesta problemàtica es podria haver evitat, ja que des de SITVAL podien preveure els vehicles que han de passar la revisió en cada període. Per tant, el col·lapse que des de fa uns mesos existeix en determinades estacions es podria haver solucionat.

No obstant això, des de la Unió de Consumidors esperem que aquestes mesures milloren la qualitat de servei que presta *SITVAL i garantisquen una adequada atenció a l’usuari. En aquest sentit, la Unió de Consumidors proposa que en el pla de millora de cita prèvia assegure com a mínim una data als dies previs a la caducitat de la ITV en les estacions pròximes al domicili fiscal que conste d’aquest vehicle, amb la possibilitat que l’usuari puga canviar la data i/o estació. D’aquesta manera, es garanteix el poder complir amb l’obligació de complir amb la inspecció de l’ITV sense les incidències que actualment existeixen.

Segons Vicente Inglada, secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana “és evident que aquestes mitjanes hauran de repercutir en la qualitat del servei tal com ha anunciat la consellera, però perquè siguen eficaces han de mantindre’s en el temps i no de manera puntual”. Per a això, des de la Unió de Consumidors reiterem la necessitat de crear un servei que avalue la qualitat i satisfacció dels usuaris i fins i tot gestione les reclamacions que pogueren presentar-se. Inglada ha manifestat que en tractar-se un servei públic no cal buscar cap mena d’excusa a l’hora d’oferir un servei de qualitat i que no genere problemàtica als usuaris. Per tant, és fonamental que els beneficis econòmics que s’obtinguen revertisquen en la millora del servei oferit als usuaris.

 

Compartir amb: