Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaLa Unió de Consumidors obté una sentència favorable per la venda de productes miracle en una excursió

La Unió de Consumidors obté una sentència favorable per la venda de productes miracle en una excursió

sentencia

La Unió de Consumidors obté una sentència favorable per la venda de productes miracle en una excursió

El Jutjat de Primera Instància núm. 5 de Catarroja ha desestimat la demanda presentada per Popular Servicis Financers contra un associat de la Unió de Consumidors a qui se li reclamava l’abonament de 1.966,52 euros pel finançament de la compra d’un article que realitza durant una excursió de què habitualment s’organitzen i oferixen a Centres de Jubilats o col·lectius de persones majors.

El viatge estava organitzat per l’empresa Grup Vitasalud Cuore S.L. (actualment extingida) i consistia en una excursió a Cartagena en la que li’ls oferia un esmorzar i una excursió, però es van trobar amb una xarrada en què els intenten convéncer de la compra dels seus “productes miracle”, utilitzant formes de venda molt agressives i explicant les “suposades” meravelloses propietats curatives dels productes.

Finalment, i després de les pressions adquirix un “Magnetogreen” un cobrix matalaf CELLIANT amb connexió a una màquina de magnetoteràpia que segons el seu fullet informatiu reduïx el dolor, activen les funcions biològiques del cos, reduïxen la fatiga muscular, etc. En l’acte de firma del contracte de compra, l’associat firma, sense ser conscient d’un altre document que és el seu finançament, ja que durant la xarrada “informativa” els expliquen que disposen d’un termini de prova i devolució de dos mesos, a fi que es confien, ja que el termini que apareix en l’escrit és el legal de 14 dies.

Quan l’associat rep en el seu domicili el producte, decidix tornar-ho, dins del termini dels 14 dies que establix La llei de General de Defensa dels Consumidors i Usuaris per a les compres fora de l’establiment comercial, però l’empresa els indica que estan fora de termini i no els permet realitzar cap gestió, i al poc de temps l’empresa cessa de la seua activitat i desapareix pel que el consumidor se sent indefens davant de la impossibilitat d’exercir el seu dret de desistiment i davant de la reclamació de la financera Popular Servicis Financers de l’abonament de les quotes per via judicial.

En la Sentència, el Jutjat de Primera Instància núm. 5 de Catarroja no sols desestima la demanda de la financera de la reclamació de les quantitats sinó que la condemna en costes, fonamentada en l’incompliment per part de l’empresa del dret de desistiment dels contractes celebrats fora d’un establiment mercantil, i que el dit incompliment implica la resolució del crèdit sense cap penalització per al consumidor i usuari, tal com establix la llei General de Defensa dels Consumidors i Usuaris i La Llei de Contractes de Crèdit al Consum.

Segons l’opinió de Vicente Inglada, Secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, el “modus operandi” d’estes empreses, tant comercialitzadores com financeres, sol ser crear empreses amb poc capital, oferir excursions comercials, vendre els seus productes a preus desorbitats (el mateix producte es troba en el mercat per 200EUR) amb una posada en escena amb comercials i tècniques de venda agressives, i desaparéixer poc després per a evitar demandes i reclamacions.

A més, la financera en moltes ocasions és “cómplice” d’estes actuacions i es beneficia econòmicament dels contractes subscrits, causant un greu perjuí a persones majors, que són els principals destinataris d’estos abusos.

Finalment, Inglada considera molt positiva esta sentència ja que són molts els consumidors, especialment persones majors, que es troben indefenses davant d’estes males pràctiques de les empreses. Aprofita l’ocasió, per a recordar que extremen les precaucions davant d’este tipus d’excursions organitzades i anima a tots els afectats en este tipus d’excursions comercials a acudir als organismes de consum per a reclamar en cas de produir-se qualsevol.

Compartir amb: