Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaLa Conselleria de Vivenda publica una guia de millora de l’accessibilitat en edificis de vivendes existents

La Conselleria de Vivenda publica una guia de millora de l’accessibilitat en edificis de vivendes existents

La Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, a través de l’Institut Valencià de l’Edificació, edita una nova guia dirigida el tècnics, que pot visualitzar-se de manera gratuïta a través d’este enllaç: veure Guia (*).

guía accesibilidad

L’objecte de la guia és posar a disposició dels tècnics que intervenen en la reforma dels edificis de vivenda existents una ferramenta per a facilitar la solució dels principals problemes de l’accessibilitat.

La guia sorgix de la problemàtica actual, un parc de vivendes que manca en gran manera de les condicions bàsiques d’accessibilitat per a totes les persones, unida a un procés d’envelliment de la població a Espanya, amb xifres que en el cas més favorable no deixen de ser alarmants, tal com es reflectixen en les projeccions a mitjà i llarg termini de l’Institut Nacional d’Estadística.

Les solucions tècniques que es proposen en la Guia es fonamenten en el marc normatiu vigent, tant estatal com autonòmic. Per este motiu, encara que la Guia pot aplicar-se a tots els edificis de vivenda en general, es concep de forma específica per a l’àmbit de la Comunitat Valenciana. Dins d’un marc normatiu molt extens sobre la matèria, a què s’unix la problemàtica de la rehabilitació, sorgix la necessitat d’un document que facilite els criteris d’aplicació a tots els agents implicats.

En la segona part de la Guia, s’arrepleguen casos reals d’intervenció com a referència per als tècnics que hagen d’intervindre en edificis semblants. Donada la inviabilitat per a eliminar per complet les barreres arquitectòniques en alguns dels casos, s’ha proposat en la Guia un sistema d’avaluació de les actuacions segons el nivell d’accessibilitat aconseguit, com a informació directa i transparent sobre la millora i que supose, en últim terme, un repte per a aconseguir l’accessibilitat universal en tots els edificis.

 

guia accesibilitat

 

(*) Instruccions per a la visualització gratuïta: Any el producte al carret i seguisca les instruccions que apareixen en pantalla. Per tractar-se d’un producte gratuït, no se li demanarà cap dada de targeta y/o compte bancari.

Amb esta mateixa idea d’afavorir l’accessibilitat de les vivendes, es poden sol·licitar ajudes per a la rehabilitació i intervenció en els elements comuns de les vivendes.

accesibilitat

Compartir amb: