Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesInformacióLa Unió de Consumidors participa en el decàleg per a unes Falles responsables de l’Ajuntament de València

La Unió de Consumidors participa en el decàleg per a unes Falles responsables de l’Ajuntament de València

L’Ajuntament de València ha elaborat, amb la col·laboració amb la Unió de Consumidors de València i altres associacions veïnals, ciutadanes, de consumidors i hostalers, un conjunt de recomanacions perquè tot el món puga disfrutar d’unes Falles responsables. El regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera (JCF) , Pere Fuset, ha presentat hui este decàleg de convivència que anima a la ciutadania a què cuide l’entorn i el mobiliari urbà, respecte l’horari d’activitats de les comissions i dels locals d’oci, i seguisca, en tot moment, les indicacions de Bombers, Policia, Protecció Civil i voluntaris, especialment en grans aglomeracions.

A més d’estes recomanacions, el mencionat decàleg insta totes les persones que s’acosten als actes més concorreguts que extremen la precaució davant de possibles robatoris, utilitzen els petards amb responsabilitat i ensenyen a fer-ho i a disfrutar de les festes amb responsabilitat als més xicotets. Així mateix, l’Ajuntament recomana a la ciutadania, sempre que siga possible, l’ús del transport públic i alerta dels riscos de l’excés del consum de begudes alcohòliques, i també recorda que els llocs de venda ambulant han de complir una normativa i que, davant de qualsevol incidència mercantil, s’ha d’exigir el full de reclamacions.

En definitiva, tal com ha explicat el regidor de Cultura Festiva, este decàleg “es un document que arreplega recomanacions perquè els fallers i no fallers, veïns, veïnes i visitants disfruten de les Falles en pau i sostenibilidad”.  Pere Fuset ha recordat que “la festa de les Falles és Patrimoni de la Humanitat i açò vol dir que és un patrimoni en comú del conjunt dels valencians i de les valencianes. Per això, tots hem de posar el nostre granit d’arena, la nostra millor voluntat per a arribar a un consens i fer que esta festa, que el comprén tot, i és un motor social, cultural i econòmic, siga molt més una oportunitat i mai un problema”.

En la presentació d’este document, Pere Fuset ha demanat el màxim respecte i moderació a tots els que participen en la celebració de les Falles, “porque és una festa d’excessos, llum i color, però en el moment en què els excessos es produïxen en una altra direcció deixa de ser una fiesta”. En la mateixa línia s’ha manifesta el responsable de l’àrea de participació de Junta Central Fallera, Antonio Pla, qui ha donat les gràcies a totes les entitats que han fet possible el decàleg de convivència “que demostra que una part fonamental de la part civil organitzada treballa junt amb l’Administració perquè les Falles siguen recordades pel seu valor cultural, cívic i de sostenibilidad”.

Finalment, la fallera major de València, Raquel Alario, ha destacat que les Falles són dies d’alegria per a disfrutar i que, per a fer-ho, cal apostar per la convivència basada en el respete”.

Compartir amb: