Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09

La Unió de Consumidors reclama campanyes de conscienciació

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, davant la commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient, reivindica, una vegada més, campanyes de conscienciació impulsades per les diferents administracions i encaminades a una major implicació no solament de la ciutadania sinó també dels sectors productius i enfocades en la necessitat de cuidar el nostre entorn, imprescindible per a la mateixa supervivència de l’ésser humà. És fonamental continuar treballant a conscienciar i fer partícip a la ciutadania de la importància que la modificació dels seus hàbits de consum repercuteix directament en el medi ambient i en el nostre planeta.

Un consum responsable i sostenible comporta considerables beneficis mediambientals, però per a això, han d’implementar-se polítiques actives que arriben a la ciutadania, i que redunden en hàbits de compra i consum sensibles amb l’impacte ambiental. A més, es requereix una major conscienciació des del procés de producció i fabricació que no siga agressiu amb el medi ambient. Per tant, és fonamental un consens i sensibilització de tota la cadena de producció.

En aquests últims mesos durant el confinament, la ciutadania ha pogut ser espectadora de com afecta la naturalesa i al medi ambient tot el sistema de producció i consum, en aquest sentit s’ha disminuït la contaminació, les espècies han recuperat el seu entorn. És el moment de reflexionar i optar per una actitud proactiva, amb el suport i suport de les administracions, informació real i transparent i campanyes de conscienciació implementades amb polítiques de suport.

La Unió de Consumidors demana una coordinació entre tots els actors implicats i sol·licita a les Administracions que coordinen els seus esforços per a invertir en polítiques d’innovació i eficiència juntament amb empreses i campanyes de conscienciació i sensibilitat destinada a la ciutadania.

Finalment, Vicente Inglada, Secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana fa una crida a la ciutadania i els recorda que les màscares i els guants han de ser depositats en el contenidor de restes.

Compartir amb: