Plaza Barón de Cortes, s/n, Mercado de Ruzafa (interior 2ª planta) | 46006 Valencia   963 73 71 09
IniciNotíciesComunicats de PremsaLa Unió de Consumidors reivindica més campanyes de formació destinades a les persones consumidores i usuàries

La Unió de Consumidors reivindica més campanyes de formació destinades a les persones consumidores i usuàries

Hui es celebra el “Dia de l’Educació Financera” i la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana reivindica una major activitat dirigida a conscienciar a les persones consumidores i usuàries sobre la importància de l’educació i la formació en matèria financera.

De fet, les reclamacions davant les entitats financeres i bancàries han patit un important increment en els últims anys, (preferents, clàusules sol, despeses formalització hipoteques), posant de manifest el desequilibri existents entre les entitats financeres i els ciutadans. A més, la complexitat de moltes de les relacions financeres a les quals en l’actualitat s’enfronten les persones usuàries i el desenvolupament de models de negoci en l’àmbit de les finances basats en les noves tecnologies (**fintech) estan posant de manifest la importància i necessitat de parar atenció a l’educació financera de la ciutadania. Des de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana som conscients de la creixent importància de l’educació financera en l’actual entorn econòmic i social, i creiem que ha de jugar un paper protagonista com a element fonamental d’estabilitat i protecció de la persones usuàries. Entenem que ha de ser impulsada i donada suport per des d’organismes públics i privats i ha de comptar amb la col·laboració de tots els agents o institucions financeres, incloent a les organitzacions de persones consumidores.

El Dia de l’Educació Financera és una iniciativa de “Finances per a tots”, pla d’educació financera que desenvolupen conjuntament el Banc d’Espanya i la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) amb la col·laboració de la Direcció General d’Assegurances i Fons de Pensions i la Secretaria General del Tresor i Finançament Internacional. El seu objectiu és conscienciar a la ciutadania de la importància d’adquirir un adequat nivell de cultura financera en les diferents etapes de la vida mitjançant la disposició d’eines, habilitats i coneixements per a adoptar decisions financeres informades i apropiades.

Finalment, Vicente Inglada, secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, destaca la celebració de dies com aquest, i considera necessari iniciatives de conscienciació en matèria financera destinada als consumidors i que les administracions valencianes s’impliquen més en aquest tipus de campanyes per a defensar els drets de les persones consumidores vigilant la informació i comercialització dels productes financers.

Compartir amb: